提醒(5) 其他功能 論壇服務 精華帖 最新帖
亞濤 離線
級別: VIP會員
發帖: 288
漁樂幣: 144 元
貢獻值: 500 點
娛樂金幣: 500 元
45樓  發表於: 2007-10-31   
引用第37樓coreylui2007-10-31 13:30發表的“”

如果佢係問心無愧,無做過兼我屈佢既,佢一早就出咗嚟澄清兼反駁我既指控啦,唔使等到而家一粒聲都未出過,縮埋係後面......係咪呀小朋友!(細心D去想吓啦~~)
我班friend確實影咗佢相,如果唔係點會隔咁耐都認得佢個樣呀!但我老友話唔可以隨便post他人既人頭相出嚟既,以免侵犯他人私隱權(因未獲他人授權)。所以我唔會亂禁嚟既,以免"瀨"嘢喎~~~
.......

係香港D明星好鍾意用一句清者自清
如果你真係睇到華仔彈弓手仲影到佢相點解唔即時同DAIWA工作人員講~即時已經可以取消佢資格啦
要等個展完左仲要係咁多個網到開POST又唔肯放相上黎反而你俾我既感覺係得唔到獎係到搞搞震喎
就算有彈弓手又好無彈弓手又好件事都過左咁耐咪又佢過去囉~要人唔做版主E個要求就過份左D喇
既不回頭 何必不忘
既然無緣 何需誓言
今日種種 似水無痕
明夕何夕 君已陌路
小堡 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 4739
漁樂幣: 1228664 元
貢獻值: 510 點
娛樂金幣: 500 元
46樓  發表於: 2007-10-31   
香港只要有禮品派的地方就會有些人不滿! 就算馬會派記念品都有人鼓譟
shimano就話有人手持大量門票抽獎唔公平
gama用身份證都唔公平
daiwa彈弓手唔公平..........
去睇展覽係為左睇下有乜產品!有抽獎有野派就當係bonus!得唔到都無所謂啦!!!
coreylui 離線
級別: 熱心會員
發帖: 60
漁樂幣: 10147 元
貢獻值: 0 點
娛樂金幣: 0 元
47樓  發表於: 2007-11-01   
引用第44樓terry19872007-10-31 22:38發表的“”
can anyone tell me y there are too many shit guy talking shit ????

Just like u lor !!
coreylui 離線
48樓  發表於: 2007-11-01   
引用第46樓小堡2007-10-31 23:35發表的“”
香港只要有禮品派的地方就會有些人不滿! 就算馬會派記念品都有人鼓譟
shimano就話有人手持大量門票抽獎唔公平
gama用身份證都唔公平
daiwa彈弓手唔公平..........
去睇展覽係為左睇下有乜產品!有抽獎有野派就當係bonus!得唔到都無所謂啦!!!

小弟完全同意"小堡"兄你既講法!得与失,定由天注定,我絕不介意。但我很執着,就係當見到一D用不當手段去爭取勝利既"無賴",仲要係衆人面前宣耀自己既光榮和幸運,確實令我感覺難忍及厭惡,恨不得好想去揭發呢D"偽君子"既悲劣行為!!
我實在太衝勳!我可能真係錯既........因為到最終不但未能有效咁去懲戒呢D小人,仲換嚟多方面既挑釁!算罷.....始終呢個場都係佢既地方,難免一定有一班所為既"志同道合"好友撑腰!不提也罷........
coreylui 離線
49樓  發表於: 2007-11-01   
引用第43樓小小強2007-10-31 21:57發表的“”

言論自由重點在於閣下的言論並無被刪除及修改,因此網站管理者的確沒有作出干預,而罰你禁言一天係你個人作出的行為,你要對你的行為負責兩者又怎可混為一談.

.......

好....好!好一個"海洋法"、"大陸法",閣下博學多才,能精通詩書法律,小弟萬分敬仰!!
不過,宜家好似唔係"打官師"喎,你仲乜鬼又講法律、又講"疑點歸於被告"啫!乜呀華X版主佢肯行出嚟認做被告咩?咁做乜鬼同我拋咁多"書包"啫!你係咪去錯網址呀?下面條Link會比較適合你喎.....
http://www12.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=183

你話最緊要證據,好!如果呀"華版主"係度回應承諾同意小弟post佢呢份相既,咁我立即二話不說去post上嚟!!
小小強 離線

發帖: 8019
漁樂幣: 1938304 元
貢獻值: 1348 點
50樓  發表於: 2007-11-01   
引用第49樓coreylui2007-11-01 14:20發表的“”

好....好!好一個"海洋法"、"大陸法",閣下博學多才,能精通詩書法律,小弟萬分敬仰!!
不過,宜家好似唔係"打官師"喎,你仲乜鬼又講法律、又講"疑點歸於被告"啫!乜呀華X版主佢肯行出嚟認做被告咩?咁做乜鬼同我拋咁多"書包"啫!你係咪去錯網址呀?下面條Link會比較適合你喎.....
.......

對於你的嚴厲指控,身為本網會員有義務為一切外來指責作出分析,呢d唔係叫拋書包,況且而家只有你一個人話目睹 "事件真相",你以為用把口就能夠判人地死刑???癈話不想聽太多有野既不妨攞出黎.

我都有出席過香港的shimano的釣具展,同樣都見到包剪玩遊戲,在場超過80%人出彈弓手...哈呢d就叫做咩呀,個個攞到獎都要攞去打靶呀??吃不到的葡萄總是酸的只是有人吃不到就走出黎又話公義又正義咁啫
懶理世間煩塵事,宏願擬餌釣天下!

我的釣旅部落格 http://blog.sina.com.cn/sskfishingworld
coreylui 離線
51樓  發表於: 2007-11-01   
引用第50樓小小強2007-11-01 14:36發表的“”

對於你的嚴厲指控,身為本網會員有義務為一切外來指責作出分析,呢d唔係叫拋書包,況且而家只有你一個人話目睹 "事件真相",你以為用把口就能夠判人地死刑???癈話不想聽太多有野既不妨攞出黎.

.......

引用第32樓小小強於2007-10-30 23:20發表的“”
咁你同你d朋友有無彈弓手呀???

係有出"彈弓手"既就企係你地既"華幫主"身邊啦!(好似你地咁囉~~hehe~~)
我呀媽自細就教我唔好去"坤"人,佢話用"旁門左道"贏咗既都唔吃香,仲怕比人話無家教tim呀 !!你話係咪啦?

[34 樓] | Posted: 2007-10-31 11:10

係呀!食唔到就緊係有D唔happy架啦!不過我會聽呀媽教囉!唔好去"坤"人兼用"旁門左道"贏番嚟囉!咁樣會比人話"無家教"架....
你又唔同啦,博學多才,又唔講廢話,只懂講"肺"苦之言,又唔怕無家教,又鍾意講法律,又鍾意扮"清洪"............簡直就人中之"蟲"啦!.....呀唔好意思,係"龍"之真!
小小強 離線

發帖: 8019
漁樂幣: 1938304 元
貢獻值: 1348 點
52樓  發表於: 2007-11-01   
引用第51樓coreylui2007-11-01 15:37發表的“”

引用第32樓小小強於2007-10-30 23:20發表的“”
咁你同你d朋友有無彈弓手呀???
.......

ok ok你的風度那裡去了,文明討論嘛,我係小朋友之嘛,正所為童言無妒嘛
懶理世間煩塵事,宏願擬餌釣天下!

我的釣旅部落格 http://blog.sina.com.cn/sskfishingworld
coreylui 離線
53樓  發表於: 2007-11-01   
引用第52樓小小強2007-11-01 15:40發表的“”

ok ok你的風度那裡去了,文明討論嘛,我係小朋友之嘛,正所為童言無妒嘛

你唔好誤會我呀清洪di di~~我無風度就唔頂力讚賞你啦....充心架!需然係文明討論,但我又沒你咁好文采兼學識,又怎能同你比美呢? 你同呀華版主都咁"澤心仁義"....小弟欽敬...欽敬!
tony 離線
級別: 資深會員
發帖: 1416
漁樂幣: 2250 元
貢獻值: 1 點
54樓  發表於: 2007-11-01   
唉,又係一場笑劇,哩個世界就係咁,人地出彈弓手又好,冇出都好,我都唔係話幫邊個講野,因為wah我都未見過,更加唔好話傾計,但係我只係覺得只係一場Daiwa展姐,就要攪咁多野出黎會唔會有少少多事呢,而且coreylui兄,又會唔會真係勞氣左少少,既然人地都肯去比禮物出去,即係話佢地都覺得冇咩所謂,最緊要大家釣友開心姐,你而家上黎嘈左咁耐,好似得罪左唔少哩到ge人,好坦白咁講句,我係哩到玩左咁耐,識我ge人都知,我一直都係冇咩點講野ge人,但係我係哩到真係好少見有哩d野出現,如果你重係咁樣,我諗只會令更多人不滿,到時我諗大家都會玩得唔開心,大膽少少咁講個少少道理啦,我記得細細個哥時聽聖經ge一個故事,大約係咁講,當時有一個女人犯左姦淫,所有人都話要用石頭殺佢,但係基督講左一句,邊個冇做過錯事就擲死她,結果冇人敢做,之後全部散開,因為人個個都有做錯事,如果今次你因為"可能"佢做錯事你就要上黎嘈,好似攪到全部人都要擲死佢咁,我覺得咁有咩意思,雖然我唔知你有幾大個,但我總覺得你會有做錯事ge時候,但係你又係唔係次次做錯事都走去同人地講我今次做錯左d 乜乜乜先,你打我啦,你點點點啦,我諗你都唔會咁,最後我係到講多一次,我係哩到聲望真係一d都唔高,加上冇咩人識我同見過我,所以我根本唔洗係到幫邊個,只係想講下自己ge感覺係點.
terry1987 離線
級別: 榮譽會員
發帖: 201
漁樂幣: 10035 元
貢獻值: 81 點
55樓  發表於: 2007-11-01   
[hide=150]不如CLOSE 左個POST LA 比D人噪黎噪去有失釣魚人意義[/hide]

coreylui 離線
56樓  發表於: 2007-11-01   
引用第54樓tony2007-11-01 17:00發表的“”
唉,又係一場笑劇,哩個世界就係咁,人地出彈弓手又好,冇出都好,我都唔係話幫邊個講野,因為wah我都未見過,更加唔好話傾計,但係我只係覺得只係一場Daiwa展姐,就要攪咁多野出黎會唔會有少少多事呢,而且coreylui兄,又會唔會真係勞氣左少少,既然人地都肯去比禮物出去,即係話佢地都覺得冇咩所謂,最緊要大家釣友開心姐,你而家上黎嘈左咁耐,好似得罪左唔少哩到ge人,好坦白咁講句,我係哩到玩左咁耐,識我ge人都知,我一直都係冇咩點講野ge人,但係我係哩到真係好少見有哩d野出現,如果你重係咁樣,我諗只會令更多人不滿,到時我諗大家都會玩得唔開心,大膽少少咁講個少少道理啦,我記得細細個哥時聽聖經ge一個故事,大約係咁講,當時有一個女人犯左姦淫,所有人都話要用石頭殺佢,但係基督講左一句,邊個冇做過錯事就擲死她,結果冇人敢做,之後全部散開,因為人個個都有做錯事,如果今次你因為"可能"佢做錯事你就要上黎嘈,好似攪到全部人都要擲死佢咁,我覺得咁有咩意思,雖然我唔知你有幾大個,但我總覺得你會有做錯事ge時候,但係你又係唔係次次做錯事都走去同人地講我今次做錯左d 乜乜乜先,你打我啦,你點點點啦,我諗你都唔會咁,最後我係到講多一次,我係哩到聲望真係一d都唔高,加上冇咩人識我同見過我,所以我根本唔洗係到幫邊個,只係想講下自己ge感覺係點.

Tony兄,多謝您好意!
我會聽取你既意見! Thx !!
tony 離線
級別: 資深會員
發帖: 1416
漁樂幣: 2250 元
貢獻值: 1 點
57樓  發表於: 2007-11-02   
引用第56樓coreylui2007-11-01 18:25發表的“”

Tony兄,多謝您好意!
我會聽取你既意見! Thx !!

件事已經完左,希望大家都可以用睇野ge心去睇哩個topic,唔好再嘈,邊個岩又好,錯又好都過左去,因為真係嘈到大家都煩曬,冇必要大家有機會同船時,大家面阻阻,right??
描述
快速回覆

驗證問題:
請複製中文【好】字,貼在驗證框內 正確答案:好
按"Ctrl+Enter"直接提交