提醒(5) 其他功能 論壇服務 精華帖 最新帖
iku 離線
級別: 榮譽會員
發帖: 315
漁樂幣: 19996 元
貢獻值: 2 點
娛樂金幣: 0 元
15樓  發表於: 2007-03-16   
引用第14樓1魚2007-03-16 22:08發表的“”
如果認為佳記是對的,作為是佳記的朋友,不回應便是了,因為您們心中的那把尺,佳記是忠的!

如果認為佳記是錯的,痛恨佳記的朋友,所有過程都很詳細了,而您們心中的那把尺佳記是奸的!
.......

一魚 好嘢
achong 離線
級別: 尊貴會員

發帖: 9415
漁樂幣: 6788888 元
貢獻值: 6 點
16樓  發表於: 2007-03-17   
我是局外人~連佳記在那裡都不知,只知道是在橫琴,所以誰是誰非也無從分辨,像這種問題,又或者說及到某一釣具店的好壞等問題,一定會經常在網上出現,逃避不了,唯有希望大家在此以客觀的態度,自己分析事情,誰對誰錯應該心中會有自己的一把尺

本主題已經討論了一天,大概已達到家傳戶曉了~

.......

joaoao 離線

發帖: 10966
漁樂幣: 11004783 元
貢獻值: 0 點
17樓  發表於: 2007-03-17   
算了.死野!
Honfer 離線
發帖: 2220
漁樂幣: 1858158 元
貢獻值: 525 點
娛樂金幣: 500 元
18樓  發表於: 2007-03-17   
引用第9樓achong2007-03-16 18:27發表的“”

給人講吓野嗎! 講的都是他親身經歷, 講的都是他想講的真心話...也說明他對漁樂網的信任和支持.
.......

鎖帖吾等於刪帖呀.....人地都可以睇到發帖者他所講ge 野架....傻豬呢ge..
路過... 離線

發帖: 8042
漁樂幣: 1182312 元
貢獻值: 330 點
19樓  發表於: 2007-03-17   
我是局外人~連佳記在那裡都不知,只知道是在橫琴,所以誰是誰非也無從分辨,像這種問題,又或者說及到某一釣具店的好壞等問題,一定會經常在網上出現,逃避不了,唯有希望大家在此以客觀的態度,自己分析事情,誰對誰錯應該心中會有自己的一把尺

本主題已經討論了一天,大概已達到家傳戶曉了~

.......

自己分析事情~我頂(本人都未去過)但e句好嘢!
~big game中~
路過... 離線

發帖: 8042
漁樂幣: 1182312 元
貢獻值: 330 點
20樓  發表於: 2007-03-17   
支持e句~
~big game中~
man39295 離線
發帖: 352
漁樂幣: 21859 元
21樓  發表於: 2007-03-17   
田田..支持你!!!
我係漁民.唔係高手!
恐龍釣魚 離線
級別: 資深會員
發帖: 1067
漁樂幣: 10003 元
貢獻值: 1 點
娛樂金幣: 50 元
22樓  發表於: 2007-03-17   
KO!!
恐龍甚樣釣魚?慢慢解答!嘻嘻!
高比 離線

發帖: 14416
漁樂幣: 1191032 元
貢獻值: 500 點
23樓  發表於: 2007-03-17   
其實釣魚是一種玩樂,我見過好多人為此著迷,在香港有人買起了成個魚排用來自己同朋友一起釣魚.也有人買船方便出外礁釣魚等等,求的只不過是開心.

計一計,做一個人生意要包他釣一天,又要包車來包車去,先得150元RMB.賺極都只有150元,(出礁一次的話光是油費都要好多倍啦),塘釣的仲要唔好個個係高手,一個人釣一百幾十條攞走,本都賠埋.比我係個老細我早就唔撈啦.(老實講我在十幾年前在横琴去過一個叫生發塘之後都好似冇去過塘釣,果時入塘都要50-100元仲未計車同阿婆的幾蚊船費,現在玩釣魚俾一百幾十玩一天 ,計一計經濟增長的話,真的比似前平左好多)

釣魚係培養品格及情操的活動,從釣魚中我地可以結識好多朋友,領唔人生的意義同做人處世的一些道理,我想其中"耐性,堅忍"是很多有一定釣齡的釣魚人都有的一大性格特點,有收穫當然是好事,沒有又如何
呢.為何不去巿場買一條呢?

看見很多同事,朋友,去了又去焦了焦了,還是要去,越去越遠!"釣魚佬的生涯真是不好過",我老婆是這樣說的,呵呵,但我說釣魚的日子還得過!~

我上來多數是因為返工沒事做中,看那裡有魚釣,人家有什麼進步而自己有什麼可以學的,現在上來看到好多
這樣的事,只是無謂多手打多兩個字...說些多余的話而已.雖然我不認識這裡的人,不過我相信天下的釣魚佬都是一樣的,----約了一起---去了釣魚---投機的,就成了朋友.呵呵~~

唔好再吵那麼多了啦,不如發些貼出來給我們啦.我是來看貼的呀....

下星期去那裡好呢....
[ 此貼被高比一號在2007-03-17 12:51重新編輯 ]
清空我的評分動態本帖最近評分記錄: 共1條評分記錄
By 宮本 威望 +8 2007-03-17 | 理由: 投機的,就成了朋友.呵呵~~
隱藏評分記錄
TW入來我的blog交流下吧!
HK入來我的blog交流下吧!

故事尚未完結!好戲必在後頭!
小龍 離線
級別: VIP會員

發帖: 2503
漁樂幣: 1603864 元
24樓  發表於: 2007-03-17   
引用第23樓高比一號2007-03-17 12:38發表的“”
其實釣魚是一種玩樂,我見過好多人為此著迷,在香港有人買起了成個魚排用來自己同朋友一起釣魚.也有人買船方便出外礁釣魚等等,求的只不過是開心.

計一計,做一個人生意要包他釣一天,又要包車來包車去,先得150元RMB.賺極都只有150元,(出礁一次的話光是油費都要好多倍啦),塘釣的仲要唔好個個係高手,一個人釣一百幾十條攞走,本都賠埋.比我係個老細我早就唔撈啦.(老實講我在十幾年前在横琴去過一個叫生發塘之後都好似冇去過塘釣,果時入塘都要50-100元仲未計車同阿婆的幾蚊船費,現在玩釣魚俾一百幾十玩一天 ,計一計經濟增長的話,真的比似前平左好多)

釣魚係培養品格及情操的活動,從釣魚中我地可以結識好多朋友,領唔人生的意義同做人處世的一些道理,我想其中"耐性,堅忍"是很多有一定釣齡的釣魚人都有的一大性格特點,有收穫當然是好事,沒有又如何
.......

so good~~~
爆槳王 離線
發帖: 106
漁樂幣: 20234 元
25樓  發表於: 2007-03-17   
阿佳佢10號之前已知道個池有問題, 但系11號佢都照開比人釣.如果唔系我當天在場我真系吾相信一個塘主可以咁樣做.成個塘都系d爛魚同d感染既魚......
去一個塘釣唔到魚一d都唔出奇但系一個明知系死塘都叫人黎釣魚就真系倒自己米
小小強 離線

發帖: 8019
漁樂幣: 1938304 元
貢獻值: 1348 點
26樓  發表於: 2007-03-17   
何以見得亞佳10號已知道個塘出事??

純粹討論,唔係嘈交,請不要惡言相向
懶理世間煩塵事,宏願擬餌釣天下!

我的釣旅部落格 http://blog.sina.com.cn/sskfishingworld
achong 離線

27樓  發表於: 2007-03-17   
引用第23樓高比一號2007-03-17 12:38發表的“”

.......

Honfer 離線
發帖: 2220
漁樂幣: 1858158 元
貢獻值: 525 點
28樓  發表於: 2007-03-17   
引用第25樓爆槳王2007-03-17 13:25發表的“”
阿佳佢10號之前已知道個池有問題, 但系11號佢都照開比人釣.如果唔系我當天在場我真系吾相信一個塘主可以咁樣做.成個塘都系d爛魚同d感染既魚......
去一個塘釣唔到魚一d都唔出奇但系一個明知系死塘都叫人黎釣魚就真系倒自己米

記住....吾係個塘有問題....係個批紅鮪吾適應....成個塘d 爛魚係得紅鮪係咪???你去過你應該知
咁你要知到....依家天氣都開始熱.....當然主要放紅鮪同盲鬼,會少放鱸,佳記更少放立魚....
achong 離線

29樓  發表於: 2007-03-17   
描述
快速回覆

驗證問題:
請複製中文【好】字,貼在驗證框內 正確答案:好
按"Ctrl+Enter"直接提交