查看完整版本: [-- 粤港澳台四地第一屆假餌比賽情報 ~ --]

-> 假 餌 釣 魚 -> 粤港澳台四地第一屆假餌比賽情報 ~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

dacky 2006-09-10 21:41

粤港澳台四地第一屆假餌比賽情報 ~

今日一早天氣轉冷 , 但都影響唔到我地去比賽ge心情.......
齊人後出發, 過完關口 , 坐wan仔出發le個大物搏鬥池(即比賽場地)
一去到各參賽者就開好哂竿等比賽 , 比賽時間差唔多到啦 , 45個參賽者
先抽籤選位 , 之後工作人員一聲令下就開始第一場的比賽 , 全日比賽分
4場,大家一開始都有部分人中魚 , 紅鮪中得最多 , 強尼一開頭以經令先
緊, 好似3條定4條領先, 之後我所知的肥仔中左兩,阿保兩條,kenny一條,
輝仔一條,而我就中左3條,時間過得真係快,又要轉位啦,一轉左位之後 ,
都以經全場靜哂, 無乜魚訊, 每一分鐘都有成百幾隻假餌掟出去,都係無乜魚,
之後丁生就係no邊中緊條大星星 , 玩左一輪後就上水 , 好似8斤幾.....
之後都有其他參賽者中到星鱸,第二場比賽又結束, 收野去食飯 , 講起食飯就
把幾火啦    我都未試過食咁爽傢~!!!!  一去到就叫菜啦, 好似叫左6
個菜,15分鐘之後上左兩碟菜, 你咁慢都算啦 , 之後仲離泡,45分鐘上一碟,
之後就火都尼埋, 搞諗錯,都唔係做野 , 之後就老豆,老母,太公,太婆,姑丈
就出哂尼同佢傾計.. 把幾火真係, 之後就緊係走, 番佳記食雞比面
好過.........   下半場啦, 一開波就有參賽者中到黃立倉....  西利 , 之後阿保就
中多條紅鮪, 以經同我ge分數一樣啦 ^^ 大家都係3條.....之後全場又係無乜
魚訊,強尼就係戈邊中左條星星 , 點知直左勾.... ^^ 第四次再一次轉位,全場
都係零魚訊, 我都無哂心機啦 ^^" 之後強尼係對面又甩, 強尼今日先西利,
全場最多魚訊, 之後賽到4點就結束今次比賽啦 , 因為今次有同分關係,所以要
進入擇準賽, 而係尾數獎方面我就同阿保各得3分 ^^ , 擇準方面就由阿牛諗出
尼, 係一個空地上,插一支竹, 企係2-30m外掟,竹點為圓心,最接近圓心就win出.
之後開始, 阿保先, 結果落點都好近,之後到我,我就岩岩近阿保小小, 阿保就順利
囉到第三,我就囉左第二,之後因為原來仲有4,5,6,7,8名, 所以有中過一條魚ge
參賽者都要進入擇準賽,賽完之後進行班獎,今日人人抽籤有獎品, 雖然今次比賽
計劃時間都比較急,今日的假餌比賽搞得非常圓滿成功     

今次 : 總重量獎
強尼囉第一
春春囉第二
阿保囉第三

而單尾獎就由丁生囉    

......

....

....

.....

犬齒鮪 2006-09-10 21:43
春春~~扼帖啊??

傑仔 2006-09-10 21:45
引用第5樓犬齒鮪2006-09-10 21:43發表的“”
春春~~扼帖啊??

是貼相的呀.....犬兄/////

犬齒鮪 2006-09-10 21:50
没看到照片啊~~!

1魚 2006-09-10 21:54
他要整理好,然後再post 約80張相,所以要先佔4個位

dacky 2006-09-10 22:10
引用第8樓1魚2006-09-10 21:54發表的“”
他要整理好,然後再post 約80張相,所以要先佔4個位

魚叔真知我心 ^^

dacky 2006-09-10 22:11
引用第5樓犬齒鮪2006-09-10 21:43發表的“”
春春~~扼帖啊??

小堡 2006-09-10 22:18

sang 2006-09-10 22:19

紫念 2006-09-10 22:22
咁快有相睇啦!!!~

恭喜 晒 咁多位 得奖者

辛苦晒工作人员 上半场既努力~

唯一不美 今日钓获一般!!!~

但 有好几位参赛者 ... 都割得好开心!!!~

ckip 2006-09-10 22:38
HAHA~.......春春拿獎係咪好型le~>......
咁快打好報告既......今日真係幾開心ar~ ....可以咁多人一齊玩

再生強尼 2006-09-10 22:45
春春拿將梗係型爆啦!不過今次假餌可以完滿成功真係要多謝一斑幕后的功神啦!由其係擔正大旗擔野好另的水哥啦!上至策劃下至統籌都落左唔少力!唔係得過講字!
仲有就係春少晒甘多時間打左甘詳細的報告呢!計苦晒!

dacky 2006-09-10 22:45
咁講

再生強尼 2006-09-10 22:46
thx晒啦!下次網山再努力!

dacky 2006-09-10 22:53
ok ^^

天文台 2006-09-10 22:59
條蜻蜓幾上鏡喎

阿B 2006-09-10 23:01
勁ar.....咁多位........^,^

dacky 2006-09-10 23:08
引用第19樓天文台2006-09-10 22:59發表的“”
條蜻蜓幾上鏡喎

蜻蜓我地唔會用條le個詞, 通常會用隻傢

天文台 2006-09-10 23:12
係喎我又講錯la

萬事發 2006-09-10 23:12
好熱鬧

南极虾 2006-09-10 23:21
澳門假餌党你地玩晒啦.

Honfer 2006-09-10 23:25

假餌會好野wo.....羅左咁多獎......

dacky 2006-09-10 23:36
引用第24樓23462812006-09-10 23:21發表的“”
澳門假餌党你地玩晒啦.

千其唔好咁講 le 到好多高手

南极虾 2006-09-10 23:47
事实正名你地真系高手啦.

dacky 2006-09-10 23:52

小小強 2006-09-10 23:53
恭喜晒得奬既假餌會會員......有時間你要教吓我架

ckip 2006-09-10 23:57
下次教左你之後...要青出於藍ar~小小強

小小強 2006-09-10 23:58
引用第30樓ckip2006-09-10 23:57發表的“”
下次教左你之後...要青出於藍ar~小小強

我又唔係青頭,點出於藍先

(純粹講笑咋青頭)

tony 2006-09-11 00:00
應該都幾好玩wo,最衰我唔玩假餌,如果唔係我都會去下~~

dacky 2006-09-11 00:00
引用第29樓小小強2006-09-10 23:53發表的“”
恭喜晒得奬既假餌會會員......有時間你要教吓我架

嘩.... 強哥 , 無咁睇得起我啦

dacky 2006-09-11 00:01
引用第31樓小小強2006-09-10 23:58發表的“”

我又唔係青頭,點青出於藍

(純粹講笑咋青頭)

小小強 2006-09-11 00:02
引用第33樓dacky2006-09-11 00:00發表的“”

嘩.... 強哥 , 無咁睇得起我啦

講真架,呢場比賽你地真係唔錯,係咁惡劣既情況都有咁既成績

唔錯,唔錯

dacky 2006-09-11 00:08
引用第35樓小小強2006-09-11 00:02發表的“”

講真架,呢場比賽你地真係唔錯,係咁惡劣既情況都有咁既成績

唔錯,唔錯

運氣答夠炸

小小強 2006-09-11 00:10
引用第36樓dacky2006-09-11 00:08發表的“”

運氣答夠炸

咁今日有三十幾人行衰運

dacky 2006-09-11 00:15
咁又唔好咁講   係今日d魚問題姐.....  

特然變天 , 無計

小小強 2006-09-11 00:17
引用第38樓dacky2006-09-11 00:15發表的“”
咁又唔好咁講   係今日d魚問題姐.....  

特然變天 , 無計

我唔理,總之揾日再戰大物塘

dacky 2006-09-11 00:19
我以經搵到其中兩個洞ge位置 ^^

小小強 2006-09-11 00:20
引用第40樓dacky2006-09-11 00:19發表的“”
我以經搵到其中兩個洞ge位置 ^^

咁下次你帶我去過兩個洞度了

dacky 2006-09-11 00:23
唔好諗左去第二到

海狗 2006-09-11 00:36

小小強 2006-09-11 00:37
引用第43樓海狗2006-09-11 00:36發表的“”

唔好喊啦...下個月去香港補數好無

海狗 2006-09-11 00:56
引用第44樓小小強2006-09-11 00:37發表的“”

唔好喊啦...下個月去香港補數好無

$$$

傑仔 2006-09-11 01:11
好似好好玩咁wo........星期日...要返工.....唔洗一定去.....

cutekevin 2006-09-11 02:13
女子拿第八,高手!

肥仔 2006-09-11 03:10
雖然比賽時釣唔到魚 , 未過足癮~~
不過.....

hungjay2004 2006-09-11 03:14

查看完整版本: [-- 粤港澳台四地第一屆假餌比賽情報 ~ --] [-- top --]