查看完整版本: [-- 回轉壽司 --]

-> 旅遊看世界 -> 回轉壽司 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2007-04-23 20:39

回轉壽司

今天是4月22號,又是一個放假的星期日.....以一個磯佬來講,不能到海邊浸一下浮標,簡直是人間慘事,唯有化悲憤為食量!

台灣有不少家連鎖日本料理店,回轉壽司是其中一家

小小強 2007-04-23 20:43
魚叔...我數一數d碟有成十幾隻....好好味咁喎

1魚 2007-04-23 20:45
一碟30蚊台幣,即係7元多澳門幣咋

小龍 2007-04-23 20:46
真係好抵食喎~~

1魚 2007-04-23 20:49
而家開始每個星期都出去搵吓古靈精怪野食,比大家睇吓

小小強 2007-04-23 20:52
魚叔美食特約,每星期帶大家去品嘗台灣美食,大家要留意呀

小釣手 2007-04-23 20:53
有好野食介紹比我.........我鐘意

sang 2007-04-23 21:01
睇一睇又想食

1魚 2007-04-23 21:15
引用第7樓sang2007-04-23 21:01發表的“”
睇一睇又想食

去回祿食啦
講開澳門壽司,要講一個真人真事給大家聽
話說好幾年前,一位做陶瓷的失業工人,在街上檢到一個皮包,當然,一般人通常都會自己拿了值錢東西就算,那位當事人檢回家後,有點良心不安,怕遺失者除了金錢損失外,證件也要花很多時間去補領,於是依照皮包內失主資料,親自交回失主.....失主是一位泰國華僑,後來和失主做了朋友....有一次失主問那人有沒有信心做點小生意,失主會做壽司,可以教他做,然後.....那位陶瓷工人就揍了些錢開了第一間店試試......
終於那位做陶瓷的工人成功轉型了......

您的未來不是夢!!

小小強 2007-04-23 21:28
魚叔可否介紹 "上合屋"

因為我有幾個朋友都話戈度d自助餐正無不得了

宮本 2007-04-23 21:32
"上合屋" 係一個唔錯ge地方食自助餐

"兒島玲子"極力推薦

1魚 2007-04-23 21:53
引用第9樓小小強2007-04-23 21:28發表的“”
魚叔可否介紹 "上合屋"

因為我有幾個朋友都話戈度d自助餐正無不得了

我個人覺得桃園市衣蝶百貨11樓的"饗"自助餐,比台北市華納影城那間"上閤屋"還好,並且價錢更經濟....
平時1點30分後,收費四百多台幣,折澳門幣100元左右

阿B 2007-04-23 22:38
我右吃............

小小強 2007-04-23 22:46
引用第12樓阿B2007-04-23 22:38發表的“”

組團過去食啦...咁為食

achong 2007-04-23 22:48

1魚 2007-04-23 22:52
引用第12樓阿B2007-04-23 22:38發表的“”

去大陸吉大吃"回水壽司"

講笑

海狗 2007-04-24 00:50
引用第15樓1魚2007-04-23 22:52發表的“”

去大陸吉大吃"回水壽司"

.......

kin 2007-04-24 00:54

jame575 2007-04-24 04:08
good!!!!!!!!!!!i like

高比 2007-04-24 07:51
尋日我都過HK去左元氣食,都幾OK.同老婆兩個人先用左89個大洋.好過澳門的迴綠好多!

日本野來說我只喜歡吃刺身

pppp520 2007-05-09 12:23

釣魚郎 2009-04-20 10:44

查看完整版本: [-- 回轉壽司 --] [-- top --]