查看完整版本: [-- 你會去伍仔釣魚嗎 --]

-> 圍釣 塘釣 台釣 -> 你會去伍仔釣魚嗎 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

jacky 2007-08-05 21:31

你會去伍仔釣魚嗎

.尹仔. 2007-08-05 21:38
你唔去.我點敢去啊.

jacky 2007-08-05 21:44
你條粉腸不用上班嗎?

.尹仔. 2007-08-05 21:48
返今晚啊.

jacky 2007-08-05 21:53
我今晚都係,你的表情很賤,係唔係睇咸網呀!死粉腸

jacky 2007-08-05 21:56
喂!男女蒲典有好多正野,包你話正

.尹仔. 2007-08-05 22:00
係唔係咸網黎呀?我冇上過架

jacky 2007-08-05 22:31
你上到就知,還上網上班把

健尼 2007-08-06 00:19
wa~ 乜咁票呀~
聽日人地可能尼做票ar~

月兒 2007-08-06 01:00
以後都唔會再去....

健尼 2007-08-06 09:14
又何必呢 攪到咁ge田地

快攻仔 2007-08-06 09:25
佢唔改下我唔會去喇,包車唔包油,咁都得,咩世界

無主孤魂 2007-08-06 10:10
只係比拿二斤魚=一條,都要收百二 ,原來仲包車唔包油 !我唸我唔會去了

小魔女SOS 2007-08-06 11:29
其實講來講去都係得一個人將當時既情形講出離,實際情況係點沒有第三姐在場,昨日星期日伍仔從開第二日,我知道都有十幾人去咗釣魚,情況都唔錯

dickkuok 2007-08-06 12:22
120蚊二斤魚(當客係水魚)....叫佢接左當野好過啦!!

KeLvInFisH 2007-08-06 16:55
120蚊....."
唔計油廢~
唉~~~冇天理呀

.尹仔. 2007-08-06 19:46
無良塘主呀

健尼 2007-08-06 20:38
引用第11樓快攻仔2007-08-06 09:25發表的“”
佢唔改下我唔會去喇,包車唔包油,咁都得,咩世界

要求置頂tim ar~

健尼 2007-08-06 20:42
引用第13樓釣魚小魔女2007-08-06 11:29發表的“”
其實講來講去都係得一個人將當時既情形講出離,實際情況係點沒有第三姐在場,昨日星期日伍仔從開第二日,我知道都有十幾人去咗釣魚,情況都唔錯

不如搵當時人上尼講下野la~
你叫到一定造到出尼la~

小小強 2007-08-06 21:38
睇黎橫琴塘都到絕路架喇,魚密度普遍都很低,拖足一日好彩都有幾條,想去親都10條8條都幾很難,,平日以爆釣呀炸竿呀掛帥既都係咁~~~~算吧啦

舊幾水入塘費,再加飲飲食食成兩舊水~~~最慘無咩魚釣~~~盞激親自己,睇黎有排都唔使去

小魔女SOS 2007-08-06 23:16
引用第18樓健尼2007-08-06 20:42發表的“”

不如搵當時人上尼講下野la~
你叫到一定造到出尼la~

沒有咁既必要搵什麼當時人上離講吓野,講多多都冇用,只會講多錯多,最好想知清楚就自己親自去了解,唔好只係靠對耳做人,當你遇到一d對人不對事既人的話,就乜都唔洗講

tonny 2007-08-07 00:20
大家想清楚,我地都係想釣魚漁樂吓,何必攪咁多事。有漁就有樂,咁先志叫漁樂網。大家話係唔係。

jacky 2007-08-07 00:30
引用第20樓釣魚小魔女2007-08-06 23:16發表的“”

沒有咁既必要搵什麼當時人上離講吓野,講多多都冇用,只會講多錯多,最好想知清楚就自己親自去了解,唔好只係靠對耳做人,當你遇到一d對人不對事既人的話,就乜都唔洗講

唔係麻!!發表一下言論,造下頭票,都話唱衰人呀?

小魚魚 2007-08-07 12:20
引用第21樓tonny07-08-2007 00:20發表的“”
大家想清楚,我地都係想釣魚漁樂吓,何必攪咁多事。有漁就有樂,咁先志叫漁樂網。大家話係唔係。

講得好.

小魚魚 2007-08-07 12:43
引用第20樓釣魚小魔女06-08-2007 23:16發表的“”

dd 2007-08-07 17:45
其实就最好是几钱一天,讲定价,钓几多拿几多走人.......这样才有的激~!!!!!

小小強 2007-08-07 18:44
引用第21樓tonny2007-08-07 00:20發表的“”

釣魚娛樂係一件事,釣唔到魚激氣又一件事

有不滿攞出黎講叫攪事???

絕對支持大家遇到不平事要出聲,出聲唔代表攪事,是否事實自有人去評論

1魚 2007-08-07 21:27
有25票不去~
如果呢25人每月去兩次,都可以幫補6千蚊開支同埋撐場面.......主人家應該要集思廣益想一想

fatfatfat 2007-08-07 21:29
想當年,掟出去釣沉底都釣到十條八條魚,而家我反而覺得自己唔識釣魚...
少d去都好,專心做野...

lomwo 2007-08-07 22:52
以後都唔會再去....

冇用虫 2007-08-09 11:49

傑仔 2007-08-09 13:36
引用第19樓小小強2007-08-06 21:38發表的“”
睇黎橫琴塘都到絕路架喇,魚密度普遍都很低,拖足一日好彩都有幾條,想去親都10條8條都幾很難,,平日以爆釣呀炸竿呀掛帥既都係咁~~~~算吧啦

舊幾水入塘費,再加飲飲食食成兩舊水~~~最慘無咩魚釣~~~盞激親自己,睇黎有排都唔使去

都係留定彈藥拎定假過去玩雞仔鴨仔好過啦~

大舊 2007-08-09 14:00

高比 2007-08-09 16:17
以前去釣圍勁平...真係幾十蚊任你釣,再唔係去釣下向海的閘頭都周時有d野玩,全日都唔使一舊水已經係又飲又食又釣足一日的價錢,已經係高消費,不過時移世易物價通脹,宜家俾左兩舊水仲要大把人媽媽聲.咩世界!?所以我好少去四方塊玩,出去外面食左蕉都係咁話,想賴都冇得賴! 又冇得怨!

paulo 2007-08-09 16:49
引用第33樓高比一號2007-08-09 16:17發表的“”
以前去釣圍勁平...真係幾十蚊任你釣,再唔係去釣下向海的閘頭都周時有d野玩,全日都唔使一舊水已經係又飲又食又釣足一日的價錢,已經係高消費,不過時移世易物價通脹,宜家俾左兩舊水仲要大把人媽媽聲.咩世界!?所以我好少去四方塊玩,出去外面食左蕉都係咁話,想賴都冇得賴! 又冇得怨!

依家d圍魚密度唔夠,滿足唔到我,去多兩次就會心淡架啦!留係澳門釣下魚仔好過!

高比 2007-08-09 16:57
引用第34樓paulo2007-08-09 16:49發表的“”

依家d圍魚密度唔夠,滿足唔到我,去多兩次就會心淡架啦!留係澳門釣下魚仔好過!

.......

咁你就要多d帶埋我去釣嗱!
哈哈.在澳門打兩粉一蝦一朝早水(6:30~9:30)有時都幾好好環境!昨天有前輩話澳門釣魚話的是技術

看水流天氣位置同釣法等,我開始明點解...親眼看著一個人在同一個石口邊起十幾條黑鬼.唔止一次,佢被釣佢個位,但一口都唔食我,不是第一次了

冇用虫 2007-08-10 15:21

sang 2007-08-10 16:47
有34票不去
有6票去

1魚 2007-08-10 17:56
引用第35樓高比一號2007-08-09 16:57發表的“”

看水流天氣位置同釣法等,我開始明點解...親眼看著一個人在同一個石口邊起十幾條黑鬼.唔止一次,佢被釣佢個位,但一口都唔食我,不是第一次了

.......

做咩爆我d嘢出黎姐

高比 2007-08-10 18:06
引用第38樓1魚2007-08-10 17:56發表的“”

做咩爆我d嘢出黎姐

我已經得到幾位長老真傳..嘿嘿..你冇晒祕密嗱....依幾年先開始明白咩係釣魚!
你幾時來澳傳埋你的俾我呀...哈哈~~

阿B 2007-08-12 01:56
高比

查看完整版本: [-- 你會去伍仔釣魚嗎 --] [-- top --]