查看完整版本: [-- 港澳聯隊進攻戰鬥池 --]

-> 圍釣 塘釣 台釣 -> 港澳聯隊進攻戰鬥池 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

小小強 2007-09-29 20:17

港澳聯隊進攻戰鬥池

日期:29/09/07

澳門隊友:我,生哥,宮本,ckip,康師父,杰仔,細奇

香港隊友:華仔兩兄弟

事件內容:就近日戰鬥池開幕成為塘釣熱門話題,你又講,人地又講,有人插,有人話貴,但亦都有人話抽魚抽到手軟,本來已經對橫琴塘無信心的我都心郁郁想試一試,剛巧香港華仔兩兄弟秘密私訪澳門,所以今日拉大隊到戰鬥塘看過究竟,一到步已經見到一大班漁網友在抽魚中,嘩!!果真夠密手,於此時隊友們你眼望我眼,看看誰先做白老鼠試探一吓......

由於已按奈不著魚癮,先由我,華仔兄弟自動請纓,其他隊友就做住魚童先,魚餌一落水一拖....中魚!!!由此刻開始就打響抽魚的警鐘!!!!!每一竿,隔一竿,隔兩竿就中魚!!!!雖然魚體不算大,但勝在夠密手,還有一個疑問就是解斤裝紅鮋會咁好力??呢個問題有待有關人士考證,唔知點解身邊的魚童越來越少???原來他們都一一去開竿了,所有隊友齊齊抽魚,好奈無玩得咁過癮~~~只有戰地記者康師父留守現場為我們拍照,眾人齊釣撕殺聲此起彼落,又斑斑又細鮋,ckip可能真係同斑十分有緣份,連起五斑面不改容,勵害!!!話咁快1小時作釣就完結了.眾人都已經過足魚癮齊齊休休息吹吹水,再吃過杯麵轉眼間到了下午時段.....齊齊再玩多個鐘個個過足癮就踏上歸途了.

還記得初初看到消息話有魚場收100蚊個鐘,起初第一個反應 "痴線架",誰知經魚友測試後發覺抽魚抽不停~~~手也抽根了......真的嗎??今日終於柴娃娃大班人去試一試,一個完新的釣魚感覺,若果你話休閒釣的話,我本人就覺得一點都唔休閒,有一種與時間既競賽的感覺,同時考驗釣友們之間的合作,上魚快,解魚快,上餌快....就係呢個鐘裡面儘量釣更多的魚,呢種感覺好新鮮,雖然話100蚊個鐘但係釣友們輪流做魚童,看著釣手狂抽的痛快感,可以用 "過癮"兩字形容,如果你想坐定定慢慢釣的話看來不甚適合了.

魚場方面非常專業,話事人真姐又平易近人,完全感覺唔到那種討厭的 "老闆" 味道,常常開著咪高峯為釣友釣上大魚而報喜,呢方面的專業真的值得一讚.

唔好意思 借個位來加少許相片 by 宮本

video 連接 請按此處

小小強 2007-09-29 20:17

1魚 2007-09-29 20:27
收費池係好緊張嫁~我地去釣之前會在屋企綁定好多副絲腳,所有架生各就各位~然後開竹....心跳三小時...完全無休閒感覺

傑仔 2007-09-29 20:28
不過支2-4lb真係好好玩

小小強 2007-09-29 20:31
引用第2樓1魚2007-09-29 20:27發表的“”
收費池係好緊張嫁~我地去釣之前會在屋企綁定好多副絲腳,所有架生各就各位~然後開竹....心跳三小時...完全無休閒感覺

個人認為久不久去玩一兩個鐘好了,釣友們要記得量力而為,釣魚呢家野好難講,可能呢個鐘釣得少咁就~~

小小強 2007-09-29 20:33
引用第3樓lure-new.b2007-09-29 20:28發表的“”
不過支2-4lb真係好好玩

下次睇你仲帶唔帶去

傑仔 2007-09-29 20:34
引用第5樓小小強2007-09-29 20:33發表的“”

下次睇你仲帶唔帶去

帶.....不過可能唔用

terry 2007-09-29 20:38

海狗 2007-09-29 20:40
點解無人話俾我知架..........

高比 2007-09-29 20:40
華仔你真人幾靚仔喎

傑仔 2007-09-29 20:44
引用第8樓海狗2007-09-29 20:40發表的“”

你去ga話佢地唔會去ga

肥田競技 2007-09-29 20:47
我琴日都去左,真係抽到手軟,叫阿保去右唔去,搞到我無魚童,得自己一個,解到手軟,抽到手軟.....我起左7條班班,總魚重12KG....萛係有小小收獲....哥D 台灣紅魚好好力,每條都有返咁上下重,最好釣...不過去到之后ge釣魚心情真係有小小改變左.....

1魚 2007-09-29 20:54

攞支咁既心臟竹去戰鬥池~佩服

高比 2007-09-29 20:56
引用第12樓1魚2007-09-29 20:54發表的“”

攞支咁既心臟竹去戰鬥池~配服

但斷口勁喎...呵呵...應該係3KG以上大鮋仔....我地都讓晒路都要斷....人算不如天算,技術好但運氣不夠而己!再努力呀!

傑仔 2007-09-29 20:59
引用第12樓1魚2007-09-29 20:54發表的“”

攞支咁既心臟竹去戰鬥池~佩服

其實弓魚都係比平時用d 8-14lb用多20秒左右....
不過趣味就大好多...但有一個好大ga缺點.就係成日都楊竿都秋唔到入嘴...
''為''有比佢食耐d等佢入晒先楊竿...

傑仔 2007-09-29 21:02
引用第13樓高比一號2007-09-29 20:56發表的“”

但斷口勁喎...呵呵...應該係3KG以上大鮋仔....我地都讓晒路都要斷....人算不如天算,技術好但運氣不夠而己!再努力呀!

可能係今日大東風...d魚特別狼..個老闆又落左成xxxxxxxxxx斤魚..加上連日大雨d水又淡左..咁咪釣唔到lor   戈條魚

龟先人 2007-09-29 21:06
點解今日無人話我知華哥來咗架?又見唔到偶像真人嘅風彩真係遺憾

高比 2007-09-29 21:08
引用第15樓lure-new.b2007-09-29 21:02發表的“”

可能係今日大東風...d魚特別狼..個老闆又落左成xxxxxxxxxx斤魚..加上連日大雨d水又淡左..咁咪釣唔到lor   戈條魚

我已經走左去開我的特大撈披為你準備....下次我做你魚童..請唔請人呀.嘿嘿

傑仔 2007-09-29 21:17
引用第17樓高比一號2007-09-29 21:08發表的“”

我已經走左去開我的特大撈披為你準備....下次我做你魚童..請唔請人呀.嘿嘿

你唔好過黎tim呀...分分中打龜呀

高比 2007-09-29 21:20
引用第18樓lure-new.b2007-09-29 21:17發表的“”

你唔好過黎tim呀...分分中打龜呀

我過來撈你個頭先呀...好累呀,你就好,學人走鬼?難為我仲要返工

傑仔 2007-09-29 21:23
引用第19樓高比一號2007-09-29 21:20發表的“”

我過來撈你個頭先呀...好累呀,你就好,學人走鬼?難為我仲要返工

咁你又知唔知我成個''晏就''個胃抽到仆街呢...

高比 2007-09-29 21:25
引用第20樓lure-new.b2007-09-29 21:23發表的“”

咁你又知唔知我成個''晏就''個胃抽到仆街呢...

好好保重....仲有好多魚你要釣的...嘿嘿~

傑仔 2007-09-29 21:29
引用第21樓高比一號2007-09-29 21:25發表的“”

好好保重....仲有好多魚你要釣的...嘿嘿~

我係驚星期1都返唔到工ja

sang 2007-09-29 21:42
身邊的魚童越來越少 魚童話手痕

黑鯛之天敵 2007-09-29 21:47
連續兩個鐘真係好累~~~~下次都係分開來釣~~~~~

sang 2007-09-29 21:49
引用第8樓海狗2007-09-29 20:40發表的“”

sang 2007-09-29 21:57

返本..比人非禮

葉子的離開 2007-09-29 22:01

細偉 2007-09-29 22:02
請問你地用咩餌釣呀?

高比 2007-09-29 22:05
引用第24樓黑鯛之天敵2007-09-29 21:47發表的“”
連續兩個鐘真係好累~~~~下次都係分開來釣~~~~~

又一個水皮王!

黑鯛之天敵 2007-09-29 22:07
引用第29樓高比一號2007-09-29 22:05發表的“”

又一個水皮王!

手軟~~~~~最後10分鐘d腳板黃立倉都好似好大條~~~原來係無力了~~~

高比 2007-09-29 22:07
引用第22樓lure-new.b2007-09-29 21:29發表的“”

我係驚星期1都返唔到工ja

唔返工的代價...係~~~

sang 2007-09-29 22:08
引用第15樓lure-new.b2007-09-29 21:02發表的“”

大東風冇魚釣

高比 2007-09-29 22:10
引用第30樓黑鯛之天敵2007-09-29 22:07發表的“”

手軟~~~~~最後10分鐘d腳板黃立倉都好似好大條~~~原來係無力了~~~

你今晚好好訓下,
我就快可以回家休息呢.
唔好手抽筋....

黑鯛之天敵 2007-09-29 22:14
引用第33樓高比一號2007-09-29 22:10發表的“”

你今晚好好訓下,
我就快可以回家休息呢.
唔好手抽筋....

訓左幾個鐘....夠了.....明天再出發嗎~~~

zhanyao163 2007-09-29 22:17
HI死咯..钓甘多

高比 2007-09-29 22:17
引用第34樓黑鯛之天敵2007-09-29 22:14發表的“”

訓左幾個鐘....夠了.....明天再出發嗎~~~

你................

唔得,依排日日訓唔夠,好多野做.我唔可以繼續沉淪落去不務正業的,雖然我好想

狂野之猩 2007-09-29 22:18
下次有機會去 冠軍一定是sang 的朋友我不過一定是磯釣不一定是唐釣

sang 2007-09-29 22:26
引用第37樓狂野之猩2007-09-29 22:18發表的“”
下次有機會去 冠軍一定是sang 的朋友我不過一定是磯釣不一定是唐釣

你講係咪磯釣你叻d
有本事咪同我比賽下磯釣
磯釣我都未驚過你

小堡 2007-09-29 22:40
香港名人兄弟大戰澳門獵人黨

高比 2007-09-29 22:50
引用第38樓sang2007-09-29 22:26發表的“”

你講係咪磯釣你叻d
有本事咪同我比賽下磯釣
磯釣我都未驚過你

我幫生哥你開餌粉....免除不必要的勞動...搬上搬落D野等我來做

新釣手 2007-09-29 22:51
e個綱太多高手~~

狂野之猩 2007-09-29 22:52
好 隨時歡迎 不過你辦妥覆我 要我放假得 船車人你辦妥

阿B 2007-09-29 23:01
好開心WO...^&^

sang 2007-09-29 23:05
引用第42樓狂野之猩2007-09-29 22:52發表的“”
好 隨時歡迎 不過你辦妥覆我 要我放假得 船車人你辦妥

ok..e+我5同你去住因天氣太熱輸哥個包船車 船車你book 我費事比人放我飛機

SIM 2007-09-30 00:29
如果係去之前,都係做好準備好D先得...........

Honfer 2007-09-30 03:35
辛苦曬.....吾係我又要打吾知幾多次更新幾多次

ckip 2007-09-30 05:25

我唔係面不改容AR~小強.......係熱過頭JA>>~>>HAHA

傑仔 2007-09-30 07:00
總之就係好好玩啦

KeLvInFisH 2007-09-30 14:32
wah哥好有型牙~~~~~~!!!

查看完整版本: [-- 港澳聯隊進攻戰鬥池 --] [-- top --]