查看完整版本: [-- 想买部数码相机,边D牌子好. --]

-> 數 碼 科 技 -> 想买部数码相机,边D牌子好. [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

ccf 2008-04-20 11:37

想买部数码相机,边D牌子好.

我想买部数码相机,但系唔知边D 牌子好.
买地:澳门或香港
牌子不要:日本的
产地不要在:大陆
价格:3000以下.

依家用紧一部三星手机,质量好一般,对三星都没乜兴趣.
对呢行又唔识.边个有没好嘅建议啊?
THANK

高比 2008-04-20 11:40
買相機,卡西歐和奧林比亞是好選擇...三星的應該要靠邊站一下... 想功能強勁一點的可能要預五千只羊先得

Honfer 2008-04-20 12:04
牌子不要:日本的

健尼 2008-04-20 12:12
買梗係canon好la~

高比 2008-04-20 12:24
唔要日本仔野咁要三洋...嘿嘿~~好似係韓國野

任我行 2008-04-20 18:19
Fujiflim FINEPIX 9.0 Mega
FinePix F47

paulo 2008-04-20 20:03
梗係買d專門出相機果d牌子好啦!

鱼斗士 2008-04-20 21:35
唔要日本牌子???都好難喎.

鯛魚殺手 2008-04-20 22:24
你都好難選擇,唔要日本牌子,唔要大陸生產,
又要3000樓下,除非你自已制造喇

健尼 2008-04-21 00:19
我屋企有部canon仲係made in japan
800萬像素 d色唔錯 又有is 都係2000左右 又係行sd咭 平~
之前玩過人地部nikon 開閃光燈 唔掂同快門唔甲 賣點係有無線

唔要日本仔嘢咁唯有買來卡啦.
德國嘢.....不過會很貴.

石頭 2008-04-21 23:10
有一部德國生產叫做哈蘇,你祗要在銀碼后面加两個零就可以

小魔女SOS 2008-04-21 23:16
哈蘇 我都有部珍藏,現在平時用緊OLYMPUS800萬象數半專業,這個牌子價錢可以接受,質數都唔差

查看完整版本: [-- 想买部数码相机,边D牌子好. --] [-- top --]