查看完整版本: [-- 今日同四大釣魚天王塘釣~ --]

-> 圍釣 塘釣 台釣 -> 今日同四大釣魚天王塘釣~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

活活 2009-07-15 21:29

今日同四大釣魚天王塘釣~

近排天氣熱到乜, 個個驚出礁就燒焦兼食埋蕉, 所以今朝一早約好4位釣魚天王(小小, 生, 高, 園)去塘釣, 順便偷下師. 8點鐘他他條起身同2位師傅嘆早餐, 再從蓮花關過橫琴. 10點鐘一去到阿zoo(動物園)天王以經系半粒鐘內走私左8, 9 條紅油上黎. 真系有帶身份證都有. . 于是即刻揭杆起義.

全日大概都系上左20幾30條1斤~2斤左右, 紅油, 盲鬼, 加埋d手板黃立倉. 同場加影阿zoo天王俾條大敏魚.........奸左... .
3點幾走人, 執左20條返來放生 (因為阿zoo天王吩咐落幫佢放埋佢d魚). 我同阿高天王2條友于是又擔又抬幫全部人d魚養住帶返黎. (有d放左先) 最後都放左大概15, 6 條系澳門. 有幾條因為捱唔住舟車勞動, 經過高醫師臨床搶救無效, 已經仙游.

去片.......

蚊仙 2009-07-15 21:33
     請問你地係邊釣

鬼頭刀 2009-07-15 21:39

arrowtsang 2009-07-15 21:40
..................高醫師臨床搶救.....................                     [attachment=72626]          

活活 2009-07-15 21:44
引用第  3  樓  arrowtsang  於  2009-07-15 21:40  發表的 :
..................高醫師臨床搶救.....................                     [attachment=72626]          

系啊, 高醫師爭在未同d魚做人工呼吸ja~~

釣魚痴 2009-07-15 21:52

sang 2009-07-15 21:55
你地又唔去食鈑 D鵝好好食   

亞神 2009-07-15 21:55
高比放多d水吖嗎,兩個人扲都唔會好辛苦架,放戈陣睇住d黃立昌颷出去係未好過穏呢,d紅鮋同肓鬼要回氣先游走架

活活 2009-07-15 21:58
引用第  6  樓  sang  於  2009-07-15 21:55  發表的 :

阿生天王, 我都好想啊, 下次一定去.

活活 2009-07-15 22:01
引用第  7  樓  亞神  於  2009-07-15 21:55  發表的 :
高比放多d水吖嗎,兩個人扲都唔會好辛苦架,放戈陣睇住d黃立昌颷出去係未好過穏呢,d紅鮋同肓鬼要回氣先游走架

阿神師兄, 個袋已經重到要我地2個人一齊抬先得, i.e, 20條 x 平均1 斤 = 20斤.........再加埋d水........ 下次要帶埋架車仔.

中山仔 2009-07-15 22:07
放左去边度啊?第日就唔洗去甘远钓鱼了   

石釘9245 2009-07-15 22:08

亞神 2009-07-15 22:10
引用第  9  樓  edward68  於  2009-07-15 22:01  發表的 :

阿神師兄, 個袋已經重到要我地2個人一齊抬先得, i.e, 20條 x 平均1 斤 = 20斤.........再加埋d水........ 下次要帶埋架車仔.

下次整架平轆坦克車比你地用

亞神 2009-07-15 22:12
引用第  10  樓  中山仔  於  2009-07-15 22:07  發表的 :
放左去边度啊?第日就唔洗去甘远钓鱼了   

戈到好似唔係細湖,咁濁水,可能佢地放海

小小強 2009-07-15 22:12
釣後放實太有意思了,辛若晒!

小小釣手 2009-07-15 22:17
引用第  3  樓  arrowtsang  於  2009-07-15 21:40  發表的 :

加人工呼吸都出埋最後都係

大強 2009-07-15 22:20
高手果然勁呀  釣咁多又放咁多  好野係邊到釣架  下次我又去玩下先得  偷下師都要

活活 2009-07-15 22:27
引用第  15  樓  小小釣手  於  2009-07-15 22:17  發表的 :

加人工呼吸都出埋最後都係

師傅, 我地已經盡左力ga喇.

zoo 2009-07-15 22:28
引用第  13  樓  亞神  於  2009-07-15 22:12  發表的 :

亞神兄應該係大湖!

宮本 2009-07-15 22:29
0.0 大湖...

下次我打水球要小心一點了  

鱼翅鱼嘴 2009-07-15 22:29
替的鱼多谢你地!!!我地都未能好似你地甘伟大,做到这一步!!!真系值得我们学习!!!!                                       

肥仔 2009-07-15 22:33
好榜樣~~~

zoo 2009-07-15 22:38
引用第  21  樓  肥仔  於  2009-07-15 22:33  發表的 :
好榜樣~~~

钓越多鱼...放越多鱼...我要向肥仔哥學習!

肥仔 2009-07-15 22:39
唔好笑我 la....

釣魚勝手 2009-07-15 22:39

路過... 2009-07-15 22:41

fishson 2009-07-15 22:48

joaoao 2009-07-15 22:48
咁開心又放埋生tim!!阿弥陀佛!!善哉善哉!!功得無量呀四位施主~~ [attachment=72628]  [attachment=72628]  [attachment=72628]

阿B 2009-07-15 22:51
放生好................         

zoo 2009-07-15 22:56
引用第  6  樓  sang  於  2009-07-15 21:55  發表的 :

今次有事,下次一定去食返夠!

chaofish 2009-07-15 22:57

OldCat 2009-07-15 22:59

dacky 2009-07-15 23:04
有意思 ~    

爽風 2009-07-15 23:05

高比 2009-07-15 23:05

如果我地兩個去食埋D我鵝...天氣咁熱...咁所有魚我諗一定全數瓜柴

實有下次,到時多D人再去食過!

高比 2009-07-15 23:07
引用第  13  樓  亞神  於  2009-07-15 22:12  發表的 :

因為怕太熱會死魚,一過完關飛成百米車去左兩個唔同的地方放.放左去邊唔重要.但放落水的都遊左出去

東澳人 2009-07-15 23:07

sam2047 2009-07-15 23:08

e魚 2009-07-15 23:08

蚊仙 2009-07-15 23:11
又唔講你地係橫琴邊個場釣

高比 2009-07-15 23:11
引用第  7  樓  亞神  於  2009-07-15 21:55  發表的 :

走時滿加返滿晒水....重到阿媽都唔認得呀!

成車尾濕晒有排洗

高比 2009-07-15 23:13
引用第  39  樓  蚊仙  於  2009-07-15 23:11  發表的 :
又唔講你地係橫琴邊個場釣

琴橫一個釣魚場咯~睇D環境都知係一個塘啦

活活 2009-07-15 23:17
引用第  41  樓  高比  於  2009-07-15 23:13  發表的 :

琴橫一個釣魚場咯~睇D環境都知係一個塘啦

高醫師, 你換左套飲衫, 梳左個飲樣去飲完返黎喇?

服部半藏 2009-07-15 23:22
經過高醫師臨床搶救無效, 已經先游.                  

宮本 2009-07-15 23:23
引用第  40  樓  高比  於  2009-07-15 23:11  發表的 :

走時滿加返滿晒水....重到阿媽都唔認得呀!

成車尾濕晒有排洗

其實唔洗加咁多水

半水加支冰用毛巾包住仲頂得耐

高比 2009-07-15 23:31
引用第  43  樓  服部半藏  於  2009-07-15 23:22  發表的 :
經過高醫師臨床搶救無效, 已經先游.                  

又係學習的時候嗱~~

仙遊係依個--仙--字

即係去左做神仙的意思

高比 2009-07-15 23:32
引用第  44  樓  宮本  於  2009-07-15 23:23  發表的 :

其實唔洗加咁多水
.......

因為實在太多魚....下次都係挑選過.精神的先返澳門放.唔精神的俾返塘主或者放去近的地方

wongchikit 2009-07-15 23:34

dickkuok 2009-07-15 23:35
拎咁重過關....諗起都想死

戴三块手表 2009-07-15 23:37

查看完整版本: [-- 今日同四大釣魚天王塘釣~ --] [-- top --]