查看完整版本: [-- 杯面皇子DIY----度手自制杓柄! --]

-> DIY激改 -> 杯面皇子DIY----度手自制杓柄! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2011-02-01 10:24

杯面皇子DIY----度手自制杓柄!

杯面皇子DIY----度手自制杓柄早前買左之鈦塗層餌殼,的確好打好甩,殼身纖維柄身調性及長度亦恰當的好 ,但個人則不甚喜歡原廠所制的海綿手柄,原本圓柱型手柄衰在冇方向感,在用左五六水之下,決定........改! 改好左前日第一次用,嘩.........正!舒服! 家下屎 post 比大家分享下同笑下! (所採用之木種:幻姬.)   [attachment=111680]  [attachment=111681] [attachment=111682] [attachment=111683] [attachment=111684] [attachment=111685] [attachment=111686]       [attachment=111687]

joaoao 2011-02-01 10:36
       巧令.....但会手痛吗

小魔女SOS 2011-02-01 10:40
我見你哥日揸住佢都唔寫得放手啦 仲望住佢不停口UP UP好似唸咒咁

釣魚痴 2011-02-01 10:47
..     

arrowtsang 2011-02-01 10:53
引用第  1  樓  joaoao  於  2011-02-01 10:36   發表的  :
       巧令.....但会手痛吗   

不會手痛,仲慳力左,幻姬此木種輕重適中平衡度很合乎我的要求,且做型經多番修整後......,嘩.....!求其拿上手,巳知前後,無須分神,更可專注作釣時釣線及阿波之狀況,正! 亞經理人貌哥仔,要小弟同您搞番支嘛???!    [attachment=111688]            

財叔 2011-02-01 11:00
你就好又有靚野用       

小魔女SOS 2011-02-01 11:02
引用第  4  樓  arrowtsang  於  2011-02-01 10:53   發表的  :

不會手痛,仲慳力左,幻姬此木種輕重適中平衡度很合乎我的要求,且做型經多番修整後......,嘩.....!求其拿上手,巳知前後,無須分神,更可專注作釣時釣線及阿波之狀況,正! 亞經理人貌哥仔,要小弟同您搞番支嘛???!    [attachment=111688]              

你又唔問洗唔洗同我攪番支

路亞添 2011-02-01 11:05
我又要   

機車28 2011-02-01 11:11
枝野真係咁好用!     

arrowtsang 2011-02-01 11:22
引用第  8  樓  機車28  於  2011-02-01 11:11   發表的  :
枝野真係咁好用!       

枝野的確係好用!為答謝亞公長期支持, 新春期內,優惠訂做 ,不設報價! [attachment=111689]

機車28 2011-02-01 11:30
引用第 9 樓 arrowtsang 於 2011-02-01 11:22 發表的 :

枝野的確係好用!為答謝亞公長期支持, 新春期內,優惠訂做 ,不設報價! [attachment=111689]

軟腸c兄!我係娛樂網成員,咁有某會員價先!可否有面價優惠呢!

小魔女SOS 2011-02-01 11:36
引用第  9  樓  arrowtsang  於  2011-02-01 11:22   發表的  :

引用第  10  樓  機車28  於  2011-02-01 11:30   發表的  :

軟腸c兄!我係娛樂網成員,咁有某會員價先!可否有面價優惠呢!   

阿公唔出聲阿丸腸伯伯都自動打個57折或者59折比你啦..........

釣魚郎 2011-02-01 11:50
   好用.........唔信,除非你整個俾我........         

白鱲狂 2011-02-01 13:02
好正敢播!           

1魚 2011-02-01 13:09
阿師虎,有勞順便幫我搞埋呢套珍藏大物克星白金杓鏟

阿B 2011-02-01 13:45

沙立皇 2011-02-01 15:01
唉.........不知所為,起曬角, [attachment=111697] 用完唔睇醫生就奇喇。 [attachment=111698]

總舵主 2011-02-01 17:40
巧奪天工~~~十分佩服

chicken 2011-02-01 18:17
我都係用呢支喎~ 我反而想換個 50cc 大蓋~

chicken 2011-02-01 18:19
我買餌殼都不下5-6支~ 最好係呢支~ 反而海棉我覺得ok~ 呢支野又吾怕太硬 又有彈性~ ;正~我都極力推介~ 又吾算貴~

uncle 2011-02-01 18:29
阿院長..駛唔駛開個新名同你頂一下..先有優惠啫.....

chicken 2011-02-01 18:30
水之王外掛我都極力推薦~ 我有齊 B至.0.8+2B

機車28 2011-02-01 18:30
引用第 16 樓 沙立皇 於 2011-02-01 15:01 發表的 :
唉.........不知所為,起曬角, [attachment=111697] 用完唔睇醫生就奇喇。 [attachment=111698]

呀街坊!你都有枝好野喎!手做既!

魚珠魚寶 2011-02-01 18:43
係咪支噤正既自制杓柄先至引到魚呀     

peter_218 2011-02-01 20:30
枝野真係咁好.!@#$$     

ymtchris 2011-02-01 21:02
靚呀...   

發記 2011-02-01 23:38
院長   你屋企好大丫    我等閒買金沙上去你到    

忍者引魚 2011-02-02 15:03

Sam_Sam 2011-02-02 15:42
好骨子喎

卄ˉˉ 2011-02-23 10:33
引用樓主arrowtsang於2011-02-01 10:24發表的 杯面皇子DIY----度手自制杓柄! :
杯面皇子DIY----度手自制杓柄 早前買左之鈦塗層餌殼,的確好打好甩,殼身纖維柄身調性及長度亦恰當的好  ,但個人則不甚喜歡原廠所制的海綿手柄,原本圓柱型手柄衰在冇方向感,在用左五六水之下,決定........改! 改好左前日第一次用,嘩.........正!舒服!   家下屎 post 比大家分享下同笑下!   (所採用之木種:幻姬.)   ]  

鈦杓呀!正!

查看完整版本: [-- 杯面皇子DIY----度手自制杓柄! --] [-- top --]