查看完整版本: [-- 各路師兄可唔可以介紹下香港邊個釣點好玩? --]

-> 釣 點 介 紹 -> 各路師兄可唔可以介紹下香港邊個釣點好玩? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

B-Boy.ANK 2011-04-21 03:55

各路師兄可唔可以介紹下香港邊個釣點好玩?

如題,小弟聽日過香港玩幾日,又想釣下魚
請問有冇邊個釣點好玩?小弟磯同路亞都會玩~~~thx!!!

初釣者 2011-04-21 06:39
屯門3聖 黃金海岸 東涌藍天海岸 新界西青龍頭  港島南區華貴村 灣仔碼頭 好多好多啦 香港釣點太多一下子講唔完

財叔 2011-04-21 07:40
仲有屯門沙廠     

小魔女SOS 2011-04-21 10:07
我多數去大浪灣(不過哩幾日天氣唔係幾好,所以唔會好釣炒晒湧) ,東涌,西貢............

悲情釣手 2011-04-21 10:22
將軍澳日出康城.屯門青山發電廠等.........

奧比斯 2011-04-21 10:38
嘩咁多釣點,幾時吹雞     出發     

小心曾經2斤黑鯛拖釣魚大C落水     

ymtchris 2011-04-21 10:50
不知道...   

B-Boy.ANK 2011-04-21 10:55
唔該晒咁多位師兄,灣仔碼頭同日出康城有咩好玩之處?同埋咩地方安全程度高啲?

釣魚郎 2011-04-21 11:39
...       

海狗 2011-04-21 18:37
近近地可以去銅鑼灣避風塘

海狗 2011-04-21 18:44
又或者可以去香港仔鴨利州新華釣具買好蝦粉再過對面搭"嘩啦嘩那"$200(4人)超過就收$50/人

船程1個鐘左右,唔包執位,只包來回  收穫都可以架..

沙立皇 2011-04-21 19:12
引用第  10  樓  海狗  於  2011-04-21 18:44   發表的  :
又或者可以去香港仔鴨利州新華釣具買好蝦粉再過對面搭"嘩啦嘩那"$200(4人)超過就收$50/人

船程1個鐘左右,唔包執位,只包來回  收穫都可以架..

條...........海狗去過D地方有交魚釣咩。

海狗 2011-04-21 19:15
引用第  11  樓  沙立皇  於  2011-04-21 19:12   發表的  :

條...........海狗去過D地方有交魚釣咩。

joaoao 2011-04-21 20:33
不知道...        

peter_218 2011-04-21 20:45
     .....

發記 2011-04-21 21:44
海狗      

glico0401 2011-05-14 09:48
等高人指路

查看完整版本: [-- 各路師兄可唔可以介紹下香港邊個釣點好玩? --] [-- top --]