查看完整版本: [-- 想知桂山行程~~~~~~~~~~~~~~~! --]

-> 釣 點 介 紹 -> 想知桂山行程~~~~~~~~~~~~~~~! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小偉 2011-08-24 05:06

想知桂山行程~~~~~~~~~~~~~~~!

我地得2個人,仲係新仔,想去桂山試下 ~~~~~搵緊路線,聽d釣魚既同事講話1出關坐車去香洲有碼頭落船wo,跟住就可以上島!!!不過想知係咪一定要艇釣呢???同埋我地得2個人,唔想艇釣~~ ,怕會好貴 ,有冇c兄可以指點迷津啊??? 多多包涵,各位老細

悲情釣手 2011-08-24 05:35
上2号提釣咪得lo     

catcah 2011-08-24 06:44
你去到桂山打電話比當地車仔佬叫佢車你地去釣~~
13544902383有叔

白鱲狂 2011-08-24 08:36
上𡷊之後打13411388005/15992619322/叫魚排船過來接你,來回船費每人40元人仔,可釣魚排或上2號提                         

小魔女SOS 2011-08-24 09:31
引用第  3  樓  白鱲狂  於  2011-08-24 08:36   發表的 回 樓主(小偉) 的帖子 :
上𡷊之後打13411388005/15992619322/叫魚排船過來接你,來回船費每人40元人仔,可釣魚排或上2號提                           

由拱北~香洲碼頭車費搭的士應該要幾十元,再由香洲~桂山碼頭船票來回好似係100人仔咁上下,到達桂山後call魚排船過來接你上魚排釣,來回船費每人40元人仔,...............其他濕濕碎碎自己計吓,咁樣哩到少少,哥到少少我諗你預每人一日消費300人仔樓下

soufat218 2011-08-24 09:40
引用第 2 樓 catcah 於 2011-08-24 06:44 發表的 :
你去到桂山打電話比當地車仔佬叫佢車你地去釣~~
13544902383有叔

ymtchris 2011-08-24 11:19

小偉 2011-08-24 11:42
唔該晒甘多位c兄~~~~~~~~~~~~~~     

joaoao 2011-08-24 11:55
紅潮哦     

1魚 2011-08-24 13:15
引用第  4  樓  小魔女SOS  於  2011-08-24 09:31   發表的 Re:回 樓主(小偉) 的帖子 :

由拱北~香洲碼頭車費搭的士應該要幾十元,再由香洲~桂山碼頭船票來回好似係100人仔咁上下,到達桂山後call魚排船過來接你上魚排釣,來回船費每人40元人仔,...............其他濕濕碎碎自己計吓,咁樣哩到少少,哥到少少我諗你預每人一日消費300人仔樓下

去桂山我一個人搭巴士去朝陽街市買蝦,再搭十蚊雞的士去碼頭
返來都可以搭巴士,唔趕時間的話,行多少少省幾十蚊

無旺管 2011-08-24 16:31
据聞有C兄係燈塔嗰邊個浮台釣到條"花尾等"

arrowtsang 2011-08-24 22:52

活活 2011-08-25 00:16

PAN@U 2011-08-25 04:16

Arnold 2011-08-25 14:19
一魚大哥, 朝陽街市有小的生蝦賣嗎?

1魚 2011-08-25 14:54
引用第  14  樓  Arnold  於  2011-08-25 14:19   發表的 回 9樓(1魚) 的帖子 :
一魚大哥, 朝陽街市有小的生蝦賣嗎?

應該有,關口坐的士叫司機在街市等等
第一次去桂山記得樣樣小心呀,好似上落客船有時會查證件的,不要遺失,安全裝備不可少~

samuelkam 2011-08-27 11:22
想問問即日來回會好趕嗎?,香洲去桂山的船請問係咪d 定期航班的船?

fd_dicky 2011-09-01 13:26
e+ 紅潮啊,, 遲d先諗吧....

查看完整版本: [-- 想知桂山行程~~~~~~~~~~~~~~~! --] [-- top --]