查看完整版本: [-- 香港3天魚樂遊 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 香港3天魚樂遊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-09-05 12:41

香港3天魚樂遊

早幾日見漁網中醫師活少由澳門傳蕉氣到對面海又由對面海轉蕉氣返離澳門見到d相觸發起我又想過對面海闖一闖坐言起行出發行程都係釣魚~釣魚~塞平............好快就過咗三日哩次過去就唔係出海只係跟親戚朋友去一個我未去過既新釣點,第一天從遊舊地方<<大浪灣>>冇咩驚喜得D手板,腳板斑仔釣吓第二天去新釣點,係個老友既舊居,路程都幾艱辛早上6時起床填飽自己個肚再去入貨(少少零食,釣餌生蝦)等等,然後坐大約半小時車程,不要開心住未到架好戲在後頭原來哥個秘位要行880級石級落去先到,落都未係戲肉,諗起釣完之後行番上離會點真係冇魚獲揹番上離都死記起讀書時上運動堂老師叫兔仔跳樓梯,跳完之後對腳痛咗一星期真係想放棄但係咁遠來到放棄又好似晒料d喎咁就唔好諗咁多一於處吧!!!,好彩哩排枕住出外呔椅跑慣山對腳居然一D事都冇最後魚獲同前一天都係差不多只係SIZE大D,有斑,有石祟,學針.............有2口鱸魚甩口釣完魚自己個肚又打鼓,3位壯男就負責潛水攞青口食飽飽沖個冰凍山水涼之後就開始步行880級樓級回程歸家了

小魔女SOS 2011-09-05 12:41
第二天釣遊

小魔女SOS 2011-09-05 12:42
繼續....

小魔女SOS 2011-09-05 12:42
雖然今次冇咩魚獲比大家睇但係就玩得好開心

BrianLam 2011-09-05 12:56

1魚 2011-09-05 12:58
有旅行去真好     

鬼頭刀 2011-09-05 13:05
精彩           

f107 2011-09-05 13:07
有得玩有得食.唔錯   

ymtchris 2011-09-05 13:10
阿師姐, 喱幾日果d節目都好鬼充實咁喎.....   

小魔女SOS 2011-09-05 13:22
引用第  8  樓  ymtchris  於  2011-09-05 13:10   發表的  :
阿師姐, 喱幾日果d節目都好鬼充實咁喎.....     

係呀~~~雖然要行880級樓級但係嚇我唔死呀,打算再涼D複桌釣轉夜水搏吓D鱸魚

joaoao 2011-09-05 13:30
環境水質咁靚,長住定居有得諗喎!           

小魔女SOS 2011-09-05 13:49
引用第  10  樓  joaoao  於  2011-09-05 13:30   發表的  :

阿丸姦你諗住唔出市區就一定冇有問題既,如果唔係就要撐880級樓級來回就1760級出出入入哦

釣魚郎 2011-09-05 14:12
   真正上山下海........   

亞神 2011-09-05 14:21
行開下又幾開心,澳門真是好q悶

zoo 2011-09-05 14:32
正呀         

~WENG~ 2011-09-05 14:38

看海 2011-09-05 17:29
引用第  10  樓  joaoao  於  2011-09-05 13:30   發表的  :

係呀果度係非一般人住得起,附近很多天價樓,亦有一個很大童軍營地,拾多人的救生艇練習,兩人的風帆,亦可扒獨木舟到那村,.........Sorry實在太多回憶啦!!

鱗光一閃 2011-09-05 18:12

省港澳...妳玩哂!!!!    

天花佬 2011-09-05 18:46
     好玩     

小魚兒 2011-09-05 18:56
當旅行咁其實都幾開心d環境又正....      

小魔女SOS 2011-09-05 18:58
引用第  18  樓  藍玫瑰  於  2011-09-05 18:43   發表的  :
省港澳...妳玩哂!!!!      

我想學阿公<<千其百脆Summer竿>>爆脆省港澳麻

小魔女SOS 2011-09-05 19:02
引用第  20  樓  小魚兒  於  2011-09-05 18:56   發表的  :
當遊行咁其實都幾開心d環境又正....       

當遊行哥D80後90後先會做

chaofish 2011-09-05 19:08
好開心既釣遊

小魚兒 2011-09-05 19:13
引用第 22 樓 小魔女SOS 於 2011-09-05 19:02 發表的 :

當遊行 哥D80後90後先會做

打錯字者...其實我係想講去"旅行"唔係"遊行"....

其實香港都有好多le d 地方....不過夏天步兵真係好辛苦...如果入秋之後應該會舒服d....

real 2011-09-05 19:14

小魔女SOS 2011-09-05 19:21
引用第  24  樓  小魚兒  於  2011-09-05 19:13   發表的  :

打錯字者...其實我係想講去"旅行"唔係"遊行"....

其實香港都有好多le d 地方....不過夏天步兵真係好辛苦...如果入秋之後應該會舒服d....
.......

我夠知你打錯字啦 已經好好彩咁啱哥幾日陰天冇乜太陽...

3901 2011-09-05 19:38
一粒鐘就有餐餸 可能帶埋誘餌會有驚喜 不過揹住落880仲驚喜!

小魔女SOS 2011-09-05 19:42
引用第  27  樓  3901  於  2011-09-05 19:38   發表的  :
一粒鐘就有餐餸 可能帶埋誘餌會有驚喜 不過揹住落880仲驚喜!   

我都係咁諗最後都係屎條心,唔係驚揹落去,係驚爆釣唔知點揹番上離

kamwong 2011-09-05 20:10

arrowtsang 2011-09-05 20:24
亞魔女,小弟向妳致敬立....正!爛釣万歲!

閒人 2011-09-05 20:25

seng3388 2011-09-05 20:52

peter_218 2011-09-05 21:26
玩得好開心     

Sam_Sam 2011-09-05 21:52
真係好羨慕呀,邊行邊摘正呀!   

wonu 2011-09-05 22:04
好也     

艇釣王 2011-09-05 23:50
都吾明D  hong kong人点解要開船到万山黃茅一帶点來釣魚'
我就啱啱相反, 想揸只船去HK之西區, 即係大小鴉洲一帶,由Macau
去一个半鈡就到, 豈馬吾驚比海盜拉人罸$, 話晒都係法治之地

大鮭魚 2011-09-06 00:13
小魚應該放生   

阿B 2011-09-06 01:08

Johnnych 2011-09-06 02:20
有得玩有得食.唔錯       

見血方休 2011-09-06 02:55
抗曰女俠

魚珠魚寶 2011-09-06 04:30
向女釣手魔女C姐致敬    今次D相好靚呀

發記 2011-09-06 04:57
開心釣遊

爆箱ok 2011-09-06 09:57
不一樣既旅程,不一樣既收獲。     
又可以釣魚,又可以煅煉腳力       

亞旦 2011-09-06 11:03
精彩!   

发哥 2011-09-06 20:03
用心之作,犹如亲临其境,多谢分享!     

太子 2011-09-07 16:45
好正!

荷包 2011-09-07 22:36
有得玩有得食     

查看完整版本: [-- 香港3天魚樂遊 --] [-- top --]