查看完整版本: [-- 求助, 何謂驗證問題? --]

-> 網站功能解說 -> 求助, 何謂驗證問題? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

老蛇 2011-09-08 11:26

求助, 何謂驗證問題?

試左好多次都唔得, 複製, 貼上, [鱻]   到底呢個係咩來架?

小魔女SOS 2011-09-08 11:54
引用樓主老蛇於2011-09-08 11:26發表的 求助, 何謂驗證問題? :
試左好多次都唔得, 複製, 貼上, [鱻]   到底呢個係咩來架?

有時;有一些網站係需要你驗證某些文字,又或者要通過有效既電子郵箱驗證先可以比你進入其網站,如果佢有比字你驗證,你只需照他給你的輸入一次便可以了,但絕對不能以複製方法進行驗證的,不知樓主是否問這個問題,你再嘗試多一次

1魚 2011-09-08 12:25
只是防止廣告駭客的一個功能,當新註冊會員回覆過一次就不用驗證了

鱻 字廣東話讀 鮮,即形容魚是非常新鮮的意思   

小魔女SOS 2011-09-08 12:28
引用第  2  樓  1魚  於  2011-09-08 12:25   發表的  :
只是防止廣告駭客的一個功能,當新註冊會員回覆過一次就不用驗證了

鱻 字廣東話讀 鮮,即形容魚是非常新鮮的意思     

多謝首領我又識多一個字呀<<鱻>>新鮮

獎金獵人 2011-09-08 16:39
以前有个电视节目叫:一日一字

機車28 2011-09-08 16:57
唔好意思!咁喱個字呢.........1魚

arrowtsang 2011-09-08 19:07

老蛇 2011-09-08 20:48
多謝首領和各c兄c姐,   

發記 2011-09-08 22:37

金渔佬 2011-09-09 06:23
   万能叔叔

查看完整版本: [-- 求助, 何謂驗證問題? --] [-- top --]