查看完整版本: [-- 有關紅磡碼頭大球場釣點 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 有關紅磡碼頭大球場釣點 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

丫邪 2011-09-11 17:26

有關紅磡碼頭大球場釣點

昨日 我約10:00pm 開始釣
我一邊釣 旁邊的大廈不倒垃圾...
結果 釣到凌晨02:00 空手而回
所用魚餌 :魚仔,南極蝦

釣得最多是 (大廈倒下的垃圾)

這個釣點 是不是已經沒有魚能再生存了= =??

財叔 2011-09-11 17:32
這就是香港       

小魔女SOS 2011-09-11 18:40
要問番D香港人   

arrowtsang 2011-09-11 21:01
引用第  2  樓  小魔女SOS  於  2011-09-11 18:40   發表的  :
要問番D香港人     

這個類似性的問題,與是否"香港人"這個族類無關,更並非只有"香港人"才會這樣做,要問,就要問倒垃圾下海的人,然而,每一個城市,也有這些討厭的人!
另外,我在此借丫邪師兄呢張帖小小位置,再向大家高呼一下,磯釣及海釣人仕注意:煩請大家將帶往釣場的垃圾帶走,因大部份物品如餌料膠袋、發泡膠製品、其餘塑料製品、電池電蕊等等,均不能降解,及令海洋生態加速惡化,謝謝! [attachment=119182]

小魔女SOS 2011-09-11 21:21
丸腸伯伯有時睇野就唔可以剩睇表面,要深入D理解文字意思先去發表長編理論 不過咁!可能今次我又懶咗D打少幾隻字令你誤會,我唔係叫樓主問番亂倒垃圾既香港人,而係話叫樓主問番D香港地頭蟲紅磡碼頭大球場仲有冇魚釣D魚仲能唔能夠生存姐   

arrowtsang 2011-09-11 21:29
引用第  4  樓  小魔女SOS  於  2011-09-11 21:21   發表的  :
丸腸伯伯有時睇野就唔可以剩睇表面,要深入D理解文字意思先去發表長編理論 不過咁!可能今次我又懶咗D打少幾隻字令你誤會,我唔係叫樓主問番亂倒垃圾既香港人,而係話叫樓主問番D香港地頭蟲紅磡碼頭大球場仲有冇魚釣D魚仲能唔能夠生存姐     

妳講埋佢囉!

小魔女SOS 2011-09-11 21:36
引用第  5  樓  arrowtsang  於  2011-09-11 21:29   發表的  :

妳講埋佢囉!

咁我繼續講囉喎!多謝丸腸伯伯你昨日講咗成晚苦男科病例都口乾啦

arrowtsang 2011-09-11 21:52
引用第  6  樓  小魔女SOS  於  2011-09-11 21:36   發表的  :

咁我繼續講囉喎!多謝丸腸伯伯你昨日講咗成晚苦男科病例都口乾啦

益鬼左妳兩公婆啦,拿....,收藏埋我經理人呢張精華帖啦! http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=37136

arrowtsang 2011-09-11 22:24

✰‿↗⁀❉♥ ❉‿↗⁀╰✰ √ ✰╮‿↗⁀❉♥ ❉‿↗⁀✰
┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓
┃祝福┃┃好友┃┃中秋┃┃佳節┃┃愉快┃
┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛
⋯⋯ ... ... ⋯⋯ ✰‿↗⁀❉♥ ❉‿↗⁀╰✰ √ ✰╮‿↗⁀❉♥ ❉‿↗⁀✰

釣場清潔有責任,染污環境龜一生

小魔女SOS 2011-09-11 22:30
引用第  8  樓  arrowtsang  於  2011-09-11 22:24   發表的  :

✰‿↗⁀❉♥ ❉‿↗⁀╰✰ √ ✰╮‿↗⁀❉♥ ❉‿↗⁀✰
┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓
┃祝福┃┃好友┃┃中秋┃┃佳節┃┃愉快┃
┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛
.......

大家咁話啦人月兩團圓

ymtchris 2011-09-12 09:17
希望將來有所改善啦..............   

釣魚郎 2011-09-12 11:09
這就是香港   

發記 2011-09-12 15:21
香港人WO

查看完整版本: [-- 有關紅磡碼頭大球場釣點 --] [-- top --]