查看完整版本: [-- 最新名钓点 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 最新名钓点 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

itit 2011-10-27 08:31

最新名钓点

这是我们文明的钓鱼人留下给我们后代百年的宝藏:

[attachment=121232]
[attachment=121233]
[attachment=121234]
[attachment=121235]

请你们做下好心啦,把钓完鱼后的垃圾带走啦,不要再污染大众的钓场,大家都看到这个情景,你们伤心吗?
无奈无奈无奈    

joaoao 2011-10-27 09:04
嘩!果d打日本he佬$丸狗粉嘅高手呀!太過份鳥!

我跌個罐吹張紙巾在海上都被討伐了!你們在釣埸上留下咁多寶貝就簡直人人得而殊之啦!

嘩!!!!咁多....     

大舊飯 2011-10-27 09:20

joaoao 2011-10-27 09:20
引用樓主  itit  於 2011-10-27 08:31

發表的 最新名钓点 :

这是我们文明的钓鱼人留下给我们后代百年的宝藏:

[attachment=121232]
[attachment=121233]
[attachment=121234]
.......

請問如此美不勝收的釣埸在那!?

老蛇 2011-10-27 09:25
請大家保持釣場及海洋凊潔...................不要再這樣好嗎!   

看海 2011-10-27 09:31
損人害己      做人吾好咁笨,請保護我們共同的地方

itit 2011-10-27 10:20
引用第  4  樓  joaoao  於  

發表的  :

請問如此美不勝收的釣埸在那!?

東区大x.................., 某某

小魔女SOS 2011-10-27 10:35
頂~~~又離譜D喎咁多 用膠袋裝一裝走既時候放落船咁簡單既事都懶去做

釣武者 2011-10-27 10:43

CAMM 2011-10-27 11:02
不如漁樂網每年搞過救救海洋曰,等我地可以真係做番啲嘢,一齊出去清理垃圾,船錢和晚飯錢應該由支持的人損助,我第一個參加

路亞添 2011-10-27 11:02
留底支BBX 没問題,會有好心人幫您拾回自己家.

留底d日本粉的垃圾袋,,會有好心人幫您拾回自己家嗎?釣點會好臭
出得釣魚,又用日本粉,,發財不立品
好在我多數澳門出.在碼頭開粉.垃圾放垃圾桶.回來的垃圾,又放碼頭垃圾桶.
要不言每個月$750元的碼頭管理費白交. 

釣魚郎 2011-10-27 11:29
   嘩!!!!咁多....   

黑仔華 2011-10-27 11:37
絛友都好肯掉錢落海,   

忍者引魚 2011-10-27 12:18
無奈....

MG 2011-10-27 12:22

1魚 2011-10-27 12:43
引用第  10  樓  CAMM  於  

發表的  :

不如漁樂網每年搞過救救海洋曰,等我地可以真係做番啲嘢,一齊出去清理垃圾,船錢和晚飯錢應該由支持的人損助,我第一個參加

東西區釣場範圍太大了,清礁活動效用不大,我覺得不如印一些海報,徵求各釣具店合作,掛在店舖顯眼的地方,勸導各地釣友愛護釣場,海報不知多少錢,如果一千元以下的話,不如撥會員基金去做,目前會員基金仍有存餘,印好之後分發到澳門及珠海各釣具店,相信透過這樣的宣導,比人力去清礁有效

joaoao 2011-10-27 13:04
引用第  16  樓  1魚  於  

發表的  :

東西區釣場範圍太大了,清礁活動效用不大,我覺得不如印一些海報,徵求各釣具店合作,掛在店舖顯眼的地方,勸導各地釣友愛護釣場,海報不知多少錢,如果一千元以下的話,不如撥會員基金去做,目前會員基金仍有存餘,印好之後分發到澳門及珠海各釣具店,相信透過這樣的宣導,比人力去清礁有效

呢個方案都唔錯!希望釣具店支持及貼上,另外就要徵求設計圖樣了!

zoo 2011-10-27 13:40

發表的  :

有一建議,  可否做一些貼紙標語, 如: "清潔釣場 我做得到! "  (貼在冰箱上 ,當然要靚仔的)

在各大釣具店免費派發, 提醒自己亦可提醒他人!

locas40821 2011-10-27 13:42

發表的  :

工欲善其事必先利其器。相信透過這樣的宣傳教導,一定可以事半功倍

1魚 2011-10-27 13:56
引用第  18  樓  zoo  於  

發表的  :

有一建議,  可否做一些貼紙標語, 如: "清潔釣場 我做得到! "  (貼在冰箱上 ,當然要靚仔的)

在各大釣具店免費派發, 提醒自己亦可提醒他人!

ok呀~以前漁網做過一批貼紙,但質數好差,台灣的靚好多,我張釣魚隊的貼紙貼在電單車尾六七年了,現在還好好的,等我在台灣印吧

chaofish 2011-10-27 14:07
@#$$%人楂

財叔 2011-10-27 14:09
我支持;清潔釣塲,由我做起;         

小魚兒 2011-10-27 14:22
引用第 16 樓 1魚 於

發表的 :

應該將d海報派埋比d船佬...我每次落船都會將垃圾用膠袋包好到上岸才掉....但係在走ga時候就見唔到船上有垃圾...船佬把我們包好ga垃圾隨手就掉落海...

小魔女SOS 2011-10-27 14:47
引用第  23  樓  小魚兒  於  

發表的  :

應該將d海報派埋比d船佬...我每次落船都會將垃圾用膠袋包好到上岸才掉....但係在走ga時候就見唔到船上有垃圾...船佬把我們包好ga垃圾隨手就掉落海...

.......

小魚兒哩樣我都見過好多次,有些釣友真的好有手尾把垃圾包好放於船上,但轉頭就比船佬掉落海,有幾次仲見船佬將個裝南極蝦既發寶膠盒好順手咁飛落海

1魚 2011-10-27 15:10
我每次都塞入個冰箱,垃圾帶返屋企大廈垃圾房~   

viva 2011-10-27 17:30
               自觉   请自觉  

arrowtsang 2011-10-27 18:45
引用第  20  樓  1魚  於  

發表的  :

ok呀~以前漁網做過一批貼紙,但質數好差,台灣的靚好多,我張釣魚隊的貼紙貼在電單車尾六七年了,現在還好好的,等我在台灣印吧

嚴重支持!!!!

發記 2011-10-27 20:12

悲情釣手 2011-10-27 20:32

大麻康 2011-10-27 21:41
我攞冠軍過個位!

itit 2011-10-27 22:40

發表的  :

支持

itit 2011-10-27 22:52
引用第  23  樓  小魚兒  於  

發表的  :

.......

不如渔網搞个最有公德心船佬(东区), 一年为期, 由各網友投票, 得獎者渔網可發放一些紀念品作鼓勵, 以表揚他们这一年对海洋的貢獻................

个人意見,不喜勿小

Sam_Sam 2011-10-27 23:18
咁真係離譜d喎

爆箱ok 2011-10-27 23:28
日積月累       

xue76 2011-10-28 03:05
   打狗粉

ymtchris 2011-10-28 11:23
真係無陰公呀....     

肥基 2011-10-28 17:30
釣點應該唔係澳門釣友經常上,多數日本粉......... won的日本仔上去處理下的衍生產品先!

1魚 2011-10-28 18:02
經常有上網的釣友,或多或少都會有這種環保道德觀念~應該是一些較年長而不會上網的釣友所作所為

glico0401 2011-11-07 04:29
请你们做下好心啦,把钓完鱼后的垃圾带走啦,不要再污染大众的钓场

orlandokwo 2012-01-28 16:07
不要再這樣好嗎   

獎金獵人 2012-02-22 08:47

發表的  :

魚叔立即有行動,好樣的(好野)!!

獎金獵人 2012-02-22 08:48
引用第  37  樓  肥基  於  

發表的  :

釣點應該唔係澳門釣友經常上,多數日本粉......... won的日本仔上去處理下的衍生產品先!

.......

有d道理

橋底老坑 2012-03-23 03:43
咁講真又係好過份啫,佢有無讀過書架????咁無公德既!!!如果我在場比我呢條老坑睇到的話,一定吊七佢.

查看完整版本: [-- 最新名钓点 --] [-- top --]