查看完整版本: [-- 釣魚証,登島証 --]

-> 貼 圖 灌 水 -> 釣魚証,登島証 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

鮑仔 2012-05-06 20:19

釣魚証,登島証

請問釣魚証,登島証,係同一樣野定係分開要攪,係邊度有得攪?大約幾錢?要咩條件?包括什麼島,地區?期限?(包括東西區)澳門有無得代辯
睇左師兄個貼再和釣魚朋友討論之後覺得怕怕,計數之後覺得一年平均如果出海二十次,攪証900元,都係當係每次打多一粉一蝦唔到,唔想比人屈錢,請有無師兄知道這方面資訊

比佢屈幾千不如自己加幾千買多支竹應該唔會有人錢太多無所謂呱我就怕怕

想釣魚 2012-05-06 20:20

鮑仔 2012-05-06 20:23
引用第  1  樓  想釣魚  於  

發表的  :

師兄知道?

joaoao 2012-05-06 20:28
要屈你的話....你老豆係李剛都救你唔到       

鮑仔 2012-05-06 20:35
引用第  3  樓  joaoao  於  

發表的  :

要屈你的話....你老豆係李剛都救你唔到         

有無相關資料,

九系船長 2012-05-06 20:44

joaoao 2012-05-06 20:47
據小弟了解呢....一般所謂的政府海上執法人員...只要你不是強行進入軍事區域作釣而被查處....通常嚴打期都多數只扣查船隻及艇手...但由於被扣後你無艇走...所以通常都一屍七命的!!   

發記 2012-05-06 21:48
你係大陸出咪唔怕囉

天花佬 2012-05-06 22:09
     釣魚都要攪證?我乜都吾知嘅!
請各大師示教

太子 2012-05-06 22:28
坦白講,攪個沖涼証實際一D!
就如三樓師兄所講,要屈你,真係唔駛擇日

大麻康 2012-05-06 22:31
比多個藉口人地去收你$!!     

Sam_Sam 2012-05-06 22:49
引用第  9  樓  太子  於  

發表的  :

arrowtsang 2012-05-07 00:08

獎金獵人 2012-05-07 00:41

荷包 2012-05-07 00:42
陀地費     

直感釣斑仔 2012-05-07 00:52

澳門出艇先問問船佬有冇交陀地費

看海 2012-05-07 01:35
   我地釣魚姐   

釣魚郎 2012-05-07 11:00

--cy-- 2012-05-07 14:17
900做 咁下年加到1200又點呢

老蛇 2012-05-07 16:23
引用第  9  樓  太子  於  

發表的  :

要屈你,真係唔駛擇日

釣魚痴 2012-05-07 17:27
引用第  7  樓  發記  於  

發表的  :

你係大陸出咪唔怕囉

非法營運

機車28 2012-05-07 17:47
不是只有澳門才是與別不同既       

二點點 2012-05-07 23:34
登島證可不可以登釣魚島?釣魚都要證奇怪 我知香洲流動漁民辦公室有得辦 費用不清楚如果要九百元一年我沒有錢辦    辦個澳門身份證十幾年費用只需幾十元一樣可以過境釣魚

garypang 2012-05-09 05:33

查看完整版本: [-- 釣魚証,登島証 --] [-- top --]