查看完整版本: [-- 誰人想做釣魚名星? --]

-> 公 告 事 務 -> 誰人想做釣魚名星? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

1魚 2005-06-06 00:10

誰人想做釣魚名星?

rtsp://202.177.192.67/rthk/tv/lifelearning/2005020619.rm?title=夢%20想%20學%20堂©right=Radio%20Television%20Hong%20Kong&author=RTHK%20ON%20INTERNET&start=00:12:45&end=00:23:35
突然間看了這部香港電視台拍的釣魚影片,我覺得我們都可以做到...
器材~冇問題!
攝影師~冇問題!
空間~如果只放一套供會員下載,一段時間便取消~也不是問題!
計劃7月拍一套桂山特輯~大家覺得好嗎??

犬齒鮪 2005-06-06 11:43
1魚叔快呀,真想快點看到各位澳門珠海朋友的釣魚風範。
咦,怎麼全部人都靜靜不出聲地??

細橋 2005-06-06 11:57
器材冇问题,有canon xl2 摄影机配置一支广角镜28~70mm同一支长镜70~200mm,仲有部canon 10d数马相机可以做平面封面,摄影师冇问题有在下同埋无奇不有版主ken得闲都会去。
明星要求钓鱼理论要讲得出色,估计片长13分钟。

犬齒鮪 2005-06-06 13:04
拍好了記得放上來以饗同好呀!

1魚 2005-06-06 13:16
其實可以的話,每月拍一輯釣魚片,真是可以突顯我們網站的另一形象....麻雀雖小,五臟俱全!..see??

犬齒鮪 2005-06-06 13:35
努力!努力!大家多多合作事半功倍。記得找几位釣魚美少女上鏡亮相一下,可能下一個兒島鈴子就在澳門或珠海唷!

1魚 2005-06-06 13:52
咁就有勞dogtooth哥同我地做星探,發掘一下有冇大馬靚女釣魚明星囉!

犬齒鮪 2005-06-06 14:23
哎哎唷,如果大馬有靚女釣魚明星,早就給我“把”去作老婆啦...................可憐我迄今仍然名槍無主,看來也要掛個牌子走上街去征婚了,呵呵。

1魚 2005-06-06 14:26
HAHA~洗唔洗加開一個月老專欄...(未婚男女請進)

犬齒鮪 2005-06-06 14:33
不錯的建議,贊成!!!!!我舉雙手、雙腳、單槍贊成!!!
釣魚月老專欄...(未婚男女請進) 1魚兄,應指明是“愛釣魚”的未婚男女喔,這樣比較速配!

1魚 2005-06-06 16:01
)))))有請秋香入來主持至得喇))))秋香姐呀!秋香姐!!!

犬齒鮪 2005-06-06 16:20
要請動秋香小姐,就得我們的伯虎(BARRY)先生親自出馬了。伯虎兄,幫個忙吧?成功的話很多人都會感激您老的。

barry 2005-06-06 16:58
你连我个靓女LOOK 都拿埋了.我边还有东东你拿啊!!??

犬齒鮪 2005-06-06 17:00
跟你開個玩笑的,別這樣,還回給妳啦。妳還是用回妳的靚女LOOK好渦。

barry 2005-06-06 17:13
你做乜甘钟意我用果个LOOK 啊?

犬齒鮪 2005-06-06 17:16
她,她很像我以前的.........唉,還是別提了...............

barry 2005-06-06 17:21
那根给她点着了的东西的人!!???难怪~~

犬齒鮪 2005-06-06 17:27
難怪什麼?~~BARRY,你看我那麼慘還要落井下石嗎~~嗚~~~~~

barry 2005-06-06 17:38
不是啦!!我是话她不对,这么不用火柴就可以点着的东西!!这么好为什么不要??

犬齒鮪 2005-06-07 09:39
好啦,言歸正傳,希望你們所拍的影片能順利完成。這次預見的成功,也可以為下次的“釣魚小電影”鋪路^﹀^

40102 2005-06-19 02:23
good a

光頭死神 2005-06-20 00:44
有得拍可以搵埋我客串一下 ga ~ ^^

1魚 2005-06-20 11:38
您地可以在人工湖釣魚時順便試吓影少少片,睇睇效果好唔好

犬齒鮪 2005-06-30 13:20
喂,現在有兩位女釣魚明日之星了,去釣魚可以找她們嚕~

jackie 2005-06-30 16:31
咁一於搵佢地做主角~~不過唔知人地肯唔肯呢......

犬齒鮪 2005-06-30 16:42
應該肯啦~當作去玩嘛~

ray 2005-06-30 23:09
釣魚~~小電影~~~good!!!!!
好有創意~~我自願做燈光組

1魚 2005-06-30 23:17
咁過幾日叫亞哲也去細湖試鏡啦!

犬齒鮪 2005-07-01 09:44
故事劇本是怎樣的?
譬如:
JK叔叔細湖釣魚班教靚女釣魚篇、
死神黑沙村生魚浴血戰、
BARRY白瀝外礁神風敢死隊??

barry 2005-07-01 09:53
BARRY白瀝外礁神風敢死隊??
何解?

犬齒鮪 2005-07-01 10:41
可以拍成釣魚小電影嚕~你作豬腳~
如果有要求,劇本我可以義務代寫,不過你必須按照劇本去演才行喔~

阿叉 2005-07-08 19:02
JK叔叔細湖釣魚班教靚女釣魚篇????這個提材拍來干囌??

barry 2005-07-08 20:43
参展罗!!

阿叉 2005-07-08 21:04
有什麼好看..也不就是教人釣魚而已..

barry 2005-07-08 21:11
电视里面不外乎是会动的公仔同声音姐又有乜好看@

犬齒鮪 2005-07-09 09:56
下面是引用Katy于2005-07-08 21:04发表的:
有什麼好看..也不就是教人釣魚而已..

充滿教育性,溫馨感人的親子釣魚教習畫面,可以感動很多父母教孩子釣魚的~

阿叉 2005-07-09 12:26
哦哦..明白哂啦...= =

犬齒鮪 2005-07-09 12:43
高橋~找到豬腳和劇本了,几時要開拍啊???
豬腳是:jackie, katy, lei

阿叉 2005-07-09 13:03
點解呀/???????????有冇人工先~???冇我唔做ga~

四眼妹 2005-07-09 22:22
你唔好咁啦~我第一個願意呀~

阿叉 2005-07-10 08:40
哦...........咁我即係唔做唔得la

四眼妹 2005-07-10 11:25
唔人迫你架~你可以唔做架.....

jackie 2005-07-10 14:31
我唔願意呀~~我只願意做攝影師咋~~~

四眼妹 2005-07-10 15:37
哈哈~~你會唔會手陣架

阿叉 2005-07-10 16:03
咁又唔係....= =

四眼妹 2005-07-10 21:38
唔係架~每個人都會手陣架~以我所知道

犬齒鮪 2005-07-11 09:41
手震都不怕啦~現在科技那麼先進,已經有鏡頭穩定器了,只要不zoom太遠就沒問題的。

四眼妹 2005-07-11 13:38
咁又係~~~但係zoom太近會見到我d毛孔架bo

犬齒鮪 2005-07-11 13:51
驚乜呀?難道妳有看過人類的臉沒有毛孔既?

四眼妹 2005-07-11 14:36
但係~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

查看完整版本: [-- 誰人想做釣魚名星? --] [-- top --]