查看完整版本: [-- 218釣魚團地點選擇投票 --]

-> 會 員 互 動 -> 218釣魚團地點選擇投票 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

1魚 2005-12-14 15:35

218釣魚團地點選擇投票

想2月18日出發釣魚,然後2月19日黃昏在澳門關口M記網聚,有誰參加218釣魚團....可重複選擇

目前情況:

桂山 6票 barry 不是日本人 hungjay2004 宮本 大雞泡 釣魚必中

萬山 9票 barry 不是日本人 sang crazyscat 磯民 大雞泡 奇一 釣魚必中 光頭仔

白瀝 6票 barry 不是日本人 海狗 大雞泡 whero 釣魚必中

下川 9票 barry 不是日本人 磯民 智達仔 海狗 大雞泡 小釣手 釣魚必中 crazyscat

再生強尼 2005-12-14 15:36
我去啦!不過一魚叔wellcome我啦?

barry 2005-12-14 15:36
报名!

不是日本人 2005-12-14 15:41
濫釣一族一定去、、、、報名

一魚大俠帯団!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1魚 2005-12-14 15:41
下面是引用再生強尼於2005-12-14 15:36發表的:
我去啦!不過一魚叔wellcome我啦?

犬齒鮪 2005-12-14 15:48
各位請踴躍參加啊~~~!!!!!我的219晚餐就全靠你們啦~嘩卡卡~!!

再生強尼 2005-12-14 15:53
不過我冇出過磯咩都唔識到時請你照顧照顧我但救生裝備我一定買齊!

1魚 2005-12-14 15:56
下面是引用犬齒鮪於2005-12-14 15:48發表的:
各位請踴躍參加啊~~~!!!!!我的219晚餐就全靠你們啦~嘩卡卡~!!

不如您問問簽證怎樣...如可同行最理想,因為澳門釣魚的點真的少了,您只能選219黑沙村,或220香港黃金團???

1魚 2005-12-14 15:59
下面是引用再生強尼於2005-12-14 15:53發表的:
不過我冇出過磯咩都唔識到時請你照顧照顧我但救生裝備我一定買齊!

放心....您有救生衣的話...絕對照顧到您的...但不要偷走我的魚啊!呵呵!!

犬齒鮪 2005-12-14 16:03
下面是引用1魚於2005-12-14 15:56發表的:

不如您問問簽證怎樣...如可同行最理想,因為澳門釣魚的點真的少了,您只能選219黑沙村,或220香港黃金團???

沒關係啦~我主要是來見見大家的,有沒有魚釣不重要。如果晚上能試試釣鱸就夠了,釣不到也沒關係。220如果要去香港也要磯民他們有空才行。^^

再生強尼 2005-12-14 16:07
下面是引用1魚於2005-12-14 15:59發表的:

放心....您有救生衣的話...絕對照顧到您的...但不要偷走我的魚啊!呵呵!!

仲有釘鞋呢!到時靠你地的指導啦!

釣震兄 2005-12-14 18:16
我去呀....

sang 2005-12-14 19:12
想2月18日出發釣魚,萬山???

智達 2005-12-14 21:19
我又去,邊到都去..................

sang 2005-12-14 21:21
邊到都去..................

磯民 2005-12-14 22:00
連磯釣都唔去...我就唔叫磯民

hungjay2004 2005-12-14 22:15
我有去係唔係要係澳門等呀

1魚 2005-12-14 23:01
下面是引用hungjay2004於2005-12-14 22:15發表的:
我有去係唔係要係澳門等呀

暫時未定實邊度,但在大陸等都可以的呀,例如您地可以搭船在九洲碼頭入大陸境....慢慢研究吧!

宮本 2005-12-14 23:25
GOGOGO!!!
大家投到邊就去邊吧
不過我投了了桂山一票 ^^

智達 2005-12-14 23:27

1魚 2005-12-14 23:29
下面是引用宮本於2005-12-14 23:25發表的:
GOGOGO!!!
大家投到邊就去邊吧
不過我投了了桂山一票 ^^

每人可以投4票的

四眼妹 2005-12-14 23:38
一魚叔几時飛返黎呀?

1魚 2005-12-15 00:02
未訂實呀....不過都要早少少訂,因為仲係新年正月

kin 2005-12-15 00:03
要d甚麼裝設??

不是日本人 2005-12-15 00:03

大家都参加包架大巴士去

1魚 2005-12-15 00:05
出發磯釣前的準備

出磯的裝備(含夜釣)

救生衣
釘鞋
透氣雨衣
手套

頭燈和小電筒(一強光頭燈用來行走用,一弱光小電筒掛在胸前用來照明鈎蝦用)
蚊怕水或蚊貼
禦寒衣物
水及糧食
厠紙
急救用藥物少許
手機及後備電池
船家電話號碼
哨子(掛在身邊)

其他釣魚裝備及小道具:
竿袋
冰箱
磯竿2支
撈網
毛巾(捉魚用)
絲絞2個(配不同號母線)
誘餌袋
餌枃
餌剷
取水袋
止血鉗
子線夾
小魚刀
小較剪
慣用浮波或浮標
適當的浮標座
夜光棒
齊備小至大號絲腳
太空豆或棉線結
橡皮檔豆
8字環
咬鉛
魚鉤
大粒鉛錘少許(可以作遠投用或釣急流位)
快乾膠一支和沙紙一小塊(不小心弄斷了魚竿尾最後一小截時,可以臨時補救)

其他事項:
(注意在釣魚時,銀包~手機~證件等~容易掉落)
(若有帶數碼相機的千萬要注意海水)

請打印本頁以方便出門前閱讀

kin 2005-12-15 00:29
下面是引用1魚於2005-12-15 00:05發表的:
出發磯釣前的準備

出磯的裝備(含夜釣)

救生衣
.......

只好送你們船..!!!!!!!!

Ar保 2005-12-15 00:36
終於有一個我可參與既項目啦﹐我去﹐不過我可能會玩假餌

wah 2005-12-15 01:24
假餌 試白立.....

係lor ...有冇鱸ar ?

Ar保 2005-12-15 01:28
吾知﹐要試下先知

犬齒鮪 2005-12-15 09:12
磯釣場都有青物的,不過冬末可能沒有吧??

鱼子酱 2005-12-15 13:29
还定不下能不能去

也没有矶钓装备........

只有LURE的

不是日本人 2005-12-15 13:54
玩開假餌GE、用假餌釣烏賊、、米得RO!
(我估架炸、因為我都呉識玩假餌)

我在白瀝見到有架!(有4~50CM)

李好姨 2005-12-15 13:58
其實若沒有什麼釣魚工具都可一起去,大家交流交流聚下玩,最緊要是時間及證件的配合

鱼子酱 2005-12-15 14:01
对,主要还是证件和时间问题...

barry 2005-12-15 14:45
来珠海唔使什么证件,过关好容易。

不是日本人 2005-12-15 14:50
呉通回卿証都無 定YOU係『反中乱港』分子

barry 2005-12-15 14:52
什么回乡证啊!!人地是潮汕人!!

鱼子酱 2005-12-15 15:46
俺是乡下滴~没啥回乡证啊~

jackie 2005-12-17 15:54
我每天都只得半天时间~~所以去唔到...
既然犬齿从远方到来...
无论怎样我也会尽量出现啦~

钓鱼必中 2005-12-19 14:57
可以跟大师级学野,想想都

智達 2005-12-20 10:06
好期待的一天啊!!!

光頭仔 2006-01-20 17:38
暫時未知~~有空一定去~~

1魚 2006-01-21 00:51
目前情況:

桂山 6票 barry 不是日本人 hungjay2004 宮本 大雞泡 钓鱼必中

萬山 9票 barry 不是日本人 sang crazyscat 磯民 大雞泡 奇一 钓鱼必中 光頭仔

白瀝   6票 barry 不是日本人 海狗 大雞泡 whero 钓鱼必中

下川 9票 barry 不是日本人 磯民 智達仔 海狗 大雞泡 小釣手 钓鱼必中 crazyscat

crazyscat 2006-01-21 01:07
我又參加...下川都好.因為小弟未去過

1魚 2006-01-21 01:16
下面是引用crazyscat於2006-01-21 01:07發表的:
我又參加...下川都好.因為小弟未去過

請再投下川一票~因每人可投4票

見血方休 2006-01-21 04:17
咁多人去咪要包幾隻艇,要早d預約啊

likevin 2006-01-25 23:32
萬山

sang 2006-02-06 21:21
yeungyc~你去唔去萬山2月18日

seastar 2006-02-06 22:13
我對釣魚可以說係新到唔新的新仔,我都想跟大家學吓野.去邊度都冇問題.
但問題係行程點安排, 因為我星期六上午要返工, 收一點.如果早出發我就參加唔到.

查看完整版本: [-- 218釣魚團地點選擇投票 --] [-- top --]